Türkiye'nin dört bir yanında orman yangınları meydana gelmeye devam ediyor
Bursa, Karabük, Kahramanmaraş ve Uşak'ta alevler henüz kontrol altına alınmadı.
Yangınlara; uçak, helikopter, itfaiye, arazöz ve dozerler dahil olmak üzere çok sayıda görevlinin müdahalesi sürüyor.
Bursa'nın Gürsu ve Kestel ilçeleri arasındaki ormanlık alanda çıkan yangına müdahale sürüyor.
Gürsu İpekyolu Mahallesi'ndeki Gürsu TOKİ Konutları ile Kestel ilçesi Ağlaşan Mahallesi arasında bulunan bölgede, henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı.
Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangını görenlerin ihbarı üzerine olay yerine Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
Yangını kontrol altına almak için ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürerken, vatandaşlar da ekiplere destek vererek yangına müdahale ediyor.
Yangınla ilgili Kestel Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Kestel ilçesi Ağlaşan Mahallesi'nde yaşanan yangınla ilgili söndürme çalışmalarının sürdüğü belirtilerek, "Ağlaşan Mahallesi ve civarda ikamet eden vatandaşların yetkililerce yapılan uyarılara riayet etmelerini ve olası tüm duyurulara karşı gerekli tedbirleri almalarını rica ediyoruz” denildi.
Rüzgarın etkisiyle Gürsu ilçesine doğru ilerleyen yangın nedeniyle tedbiren kırsal Karahıdır Mahallesi'nin tahliye edilmesine başlandı.
Karayolları Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Bursa'nın Gürsu ilçesi Karahıdır mevkisinde meydana gelen orman yangını nedeniyle Bursa Çevre Otoyolu'nun Yıldırım kavşağı ayrım-Bursa Doğu kavşağı ile Bursa Doğu kavşağı-Turanköy kavşağı trafiğe kapatılmıştır. Ulaşım D-200 Devlet Yolu'nun Erdoğanköy-Kestel kesiminden sağlanmaktadır" bilgisi verildi.
Tele1
Kaftancıoğlu, gönüllü korumalarıyla buluştu!
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Toplantı kararlarını ilişkin özet raporu yayınladı.
Türkiye'nin ilk Atatürk heykeli için harekete geçildi!
Turizm Bakanlığı'ndan komik Ruanda savunması: Turizmin olmadığı ülkeye turizm öğretecekmişiz
Kılıçdaroğlu’na memleketinden destek yok! Otobüsü bile dolduramadılar!
Jeoloji profesörü, yandaşın maliyet sorusuna cevap verince stüdyo buz kesti !
Zelenskiy: 'Rusya, 18 günde Çeçenistan savaşından daha fazla kayıp verdi'
Kaftancıoğlu’ndan ’14 Mayıs gecesi’ uyarıları: "Doğru sonuçlar için bizi bekleyin"
Yargıtay Başkanı da yargıdan şikâyetçi!
Faruk Koca'nın tehdit videosu ortaya çıktı! Ne yapacağını açık açık anlatmış