Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) dönük operasyonlarda tutuklanan ve sağlık durumu nedeniyle cezaevinde kalması kamuoyunda tepki çeken Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'la ilgili konuştu.
Kendisinin şu an hastanede olduğunu bildiren Tunç, hem tedavi süreci hem tetkiklerin devam ettiğini belirtip devam etti:
"Muayeneler neticesinde Adli Tıp Kurumuna raporlar gitti. Adli Tıp Kurumu raporları değerlendirdi ve bazı tetkikler istedi. Bu tetkiklerin yapılması için tutuklunun hastanede gözlem altında olması ve tetkik sürecinin bitiminde raporlarının yeniden değerlendirileceğine dair karar verdi.
Adli Tıp raporu tamamen teknik bir konu. Buna heyet karar verecek. Rapor yargıya intikal ettiğinde kararlar verilebilir. Rapor öncesinde de takdir yargının.
Yargı, rapor gelmeden de karar verebilir. Dosya kapsamı, tutukluluk sebebi... Tüm bunlar değerlendirilir. İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tetkiklerin, Adli Tıp'a ulaşması sonrası verilecek olan bir karar söz konusu."
Nefes
Ekrem İmamoğlu'ndan 'hâkim' tepkisi: İşin içinden çok pis kokular geliyor55 izlenme
Deprem sırasında Malatya'daki oteli yıkılmıştı, AKP'li isim tutuklandı61 izlenme
Metin Feyzioğlu’dan ‘Külliye’ kararı1099 izlenme
Zeydan Karalar yanıtladı: 'CHP'den istifa et' teklifi geldi mi?25 izlenme
TMSF, Angel’s Marmaris Oteli'ni Gökçek'e mi verdi?52 izlenme
İsrail’in yardım teklifini Türkiye kabul etmedi iddiası62 izlenme
MHP'li Kaya'dan 'Erdoğan'a gazilik unvanı' tepkisi 'Atatürk o unvanın bedelini cephede ödedi, sarayda değil!'376 izlenme
Bakan Varank'ın bu sözlerine tepki yağdı "Sanayicilerimiz 1 milyona yakın battaniye gönderiyor, üreten bir ülke olduğunun göstergesi"50 izlenme
Canan Kaftancıoğlu'nun Erdoğan'a ödeyeceği tazminat 5 katına çıkarıldı!
İsrail Ordusu, 51 yıl sonra Golan Tepeleri’ni aşarak Suriye'ye girdi
Sağlık Bakanı Koca kritik tabloyu paylaştı: 19.351 yeni vaka tespit edildi, 13.163 kişi sağlığına kavuşurken, 232 kişi hayatını kaybetti!
Ankara’da Gezi protestosu! Çok sayıda gözaltı var