Cumhuriyet’i ve laikliği açıkça hedef alan konuşmalar yapan imam Halil Konakçı, daha önce kadın-erkek eşitliğine karşı provokatif ifadeler kullanmasıyla ve polis korumasıyla gezmesi ile gündeme gelmişti.
Konakçı daha sonradan ise sabah namazında hoparlörle vaaz verdiği gerekçesiyle polise şikâyet edilmiş ve bunlarında ardından da çorbacıda bir vatandaşa silah çektiği ortaya çıkmıştı.
Halil Konakçı’nın, son olarak ise bir vaazında “Allah cennette Hz. Meryem ile Hz. Muhammed’i nikahlayacak” ifadelerini kullandığı görüntüler gündem oldu.
KENDİSİNİ İSLAM’LA ÖZDEŞLEŞTİRDİ
Odatv, Halil Konakçı’nın kullandığı ifadelerin daha önce FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’İn ‘Fasıldan Fasıla-1’ adlı kitabında kullandığını ve söz konusu hadisin ‘sahih olmayan hadis’, yani, kesinliği olmayan hadis olduğunu ortaya çıkardı.
Haberden sonra bir açıklama videosu yayınlayan İmam Halil Konakçı, yapılan haberin kendi üzerinden İslam’a saldırı olduğunu öne sürerek söz konusu vaazda 2 yıl önce bu hadisi kullanan bir akademisyene tepki gösterdiğini söyledi.
Ancak görüntülerde Halil Konakçı’nın hadisi söylemeden önce “Hz. Meryem annemizdir. Çünkü hem Hz. İsa’nın annesidir, hem de cennette Hz. Muhammed’in eşi olacaktır. Allah cennette Hz. Meryem ile Hz. Muhammed’i nikahlayacak” diye konuştuğu görüldü.
KENDİ ‘MAHALLESİ’NE KIZDI
İmam Halil Konakçı yayınladığı videonun devamında ise kendi ‘mahallesi’ne tepki gösterdi.
Yapılan haberlere ve tepkilere karşı kendi görüşünden olan insanlar tarafından savunulmadığını söyleyen Konakçı, “Ne yazık ki bizim mahallenin hocaları da çıkıp, ‘Yahu evet böyle bir hadis vardır, zayıf da olsa bu hadistir. Hadis külliyatlarında mevcutludur’ denmemesi aslında daha elem verici bir durum bana sorarsanız” ifadelerini kullandı.
“DİN KARDEŞİNİZİM”
Odatv’nin gündeme getirdiği ‘Halil Konakçı’nın vaazından FETÖ çıktı’ haberinin ardından açıklama videosu yayınlayan Halil Konakçı, videodan sonra sosyal medyadaki sessizliğini yine kendi ‘mahallesi’ne kızarak bozdu.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi olan Sadık Tanrıkulu’nun, yapılan haberlere karşı tepki gösterdiği paylaşımına yorum yapan Konakçı, “Ah hocam onlar görevlerini yapıyorlar. Asıl sorun bizim mahallede. Olayın içini bilmeden bazen bilselerde İslam düşmanlarıyla aynı dili kullanarak vuranlarda bizim mahalleden. Bir din kardeşimizi hatası sevabıyla islam düşmanlarına karşı koruyalım muhafaza edelim diyen çok az” dedi.

Odatv.com
Sokaklarda kâğıt topladı, KPSS'de 2 kez derece yaptı
Benzin ve ekmek zammında rakibimiz yok!
Nasıl bildiler? Sedat Peker ve Mehmet Eymür 'saldırı' sinyali vermişti
İBB davasında 18. gün! Veri sızıntısı iddiaları da delik deşik
Erzincan’da ekmeğe zam
Sıla bebeğin teyzesi açtı ağzını yumdu gözünü: "Öyle kanı bozuk bir kız kardeşimiz yok, müebbet alsın"
Tayfun Kahraman'ın tahliye talebine yine ret
Timur Soykan, ticari belgelerle açıkladı: Nazari Şubat 2020’de T.C. vatandaşlığına geçti
Ahmet Hakan'a Sezgin Baran Korkmaz resti! "En az iki tanığım var"
Gazetecilerin tutukluluğuna devam kararı verildi! Mahkeme başkanından karşı oy! "Tahliye edilmeliler"
Montrö'nün önemini vurgulamışlardı, emekli amiraller hakim karşısına çıktı
Muharrem İnce’den yeni açıklama
Boğaziçi Üniversitesi'nde bölüm birincisi oldu, 19 Mart protestolarına katıldı diye yüksek lisans hakkı iptal edildi! "Kayyumun keyfiyle engellendim"
Foreign Policy, "Erdoğan hasta" dedi ve yerine geçecek ismi açıkladı