YKS yükseköğretim programlarına merkezi tercih sonuçları erişime açıldı. YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar kayıtları 28 Ağustos 2023 tarihinden itibaren yapabilecek.
ÖSYM BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA
ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Sevgili gençler, 2023YKS yerleştirme süreci tamamlandı. Üniversite tahsilinizi en verimli şekilde tamamlayacağınıza ve ülkemizin gelişimine büyük katkı sağlayacağınıza inanıyor, her birinize ayrı ayrı başarılar diliyorum. Herhangi bir programa yerleşemeyen adaylarımızın ek tercih sürecini takip etmeleri gerekiyor. Ek yerleştirme sürecinde de profesyonel destek almanız yararlı olacaktır” ifadelerini kullandı.
YÖK BAŞKANI: TEBRİK EDERİM
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar ise Twitter hesabı üzerinden, “Sevgili adaylarımız, merakla beklediğiniz 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları belli oldu. Sonuçlarınızı ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilirsiniz. Hayırlı olmasını diler tüm gençlerimizi tebrik ederim” açıklamalarında bulundu.
Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin “https://sonuc.osym.gov.tr” internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonucuna göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos1 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 2830 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak.
Sözcü
İktidarın imza attığı 'İran bildirisine' İmamoğlu'ndan sert tepki: "İlkesiz denge siyaseti, denge değil savrulmadır"16 izlenme
Biri onu durdursun! Jorge Jesus, dünya rekorunu egale etti24 izlenme
Şanlıurfa’da depremden ağır hasar gören 7 katlı binanın ıslık sesiyle yıkıldığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı43 izlenme
Bir Kızılay skandalı daha! Başkent Gaz Kızılay üzerinden vergiden kaçınmış36 izlenme
En ucuz sigara 40 liraya çıkabilir!39 izlenme
Erdoğan’ın tarihi projesi yerli otomobil şimdiden bir yıl ertelendi!200 izlenme
Erken seçim vatana ihanet ise bu durumda vatan haini kimdir ?451 izlenme
AKP ve Erdoğan iktidarının Aksaray ilimize büyük hizmeti ! 2000 dönüm araziye Yeni Cezaevi !189 izlenme