Diyanet 2024’ünn ilk 6 ayında 46 milyar 732 milyon lira harcama yaptı. Yıl sonunda ise 91.8 milyar TL’lik bütçesini de aşıp, 4 milyar 439 bin TL ek bütçe alarak toplamda 96 milyar 264 milyon 615 bin lira harcayacak. Diyanetin son dönem yaptığı harcamalardan bazıları şöyle oldu:
TAKVİME MİLYONLAR: Diyanet 2025 için de 61 milyon 677 bin TL’ye 3 milyon 115 bin adet takvim bastırdı.
SON MODEL ARAÇLAR: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a 2024 yılı için Audi A8 marka araç tahsis edildi. Diyanet, tepkilerin ardından tasarruf tedbirleri gereğince Audi’yi otoparka kaldırmıştı. Erbaş’ın makam aracı olarak 3 adet Mercedes, bir adet TOGG ve bir adet de Mercedes Vito bulunuyor.
LÜKS TOPLANTILAR: Diyanet toplantılar için 5 yıldızlı termal ve spa otelleri seçiyor. Dünya İslam Bilginleri İstişare Zirvesi de geceliği 6 bin lira olan İstanbul Şişli’deki lüks otelde yapıldı.
ZİYAFETLER: Diyanet, Trabzon’daki Hafız Ali Haydar Özak Dini İhtisas Merkezi’nde bu yılki gıda malzemeleri için 7 milyon 885 bin 525 TL ödedi.
VIP GEZİ: Yaklaşık 2.5 milyon kişi hac sırası beklerken, Diyanet yönetimindeki isimlerin “Mücamele” adı verilen özel vizeyle hacca gidiyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın eşi Seher Erbaş da 5 kez kurasız hacca gitti.
Sözcü
Türkiye 40 bin ton pirinç ithal edecek! Bu eser kimin eseri?42 izlenme
Fahiş Kira Zammı Yapan Ev Sahiplerine Hapis Yolu Görünüyor29 izlenme
ADD'den 'Büyük Cumhuriyet Buluşması' öncesi çağrı: Yeniden Atatürk Cumhuriyeti34 izlenme
Madeni 5 TL'deki logo tartışma yarattı34 izlenme
Bahçeli'nin Menzil bağlantısı olan danışmanına ihale yağıyor32 izlenme
Konkordatoya başvuran şirket sayısı 519’a çıktı: Batmaktan kurtulurlar mı?36 izlenme
Türkiye Yüzyılı'nın ayıbı! Marketin çöpe döktüğü gıdaları vatandaşlar kapıştı26 izlenme
Zelenskiy meydan okudu: Kiev'deyiz35 izlenme