Yumurta fiyatları son bir yılda iki katına çıktı. Pandemi döneminde uzaktan eğitim ve evden çalışma kahvaltı alışkanlığını artırırken, bu dönemde yumurta tüketimi de arttı. Aynı dönemde yem fiyatları da artınca yumurtaya üst üste zam geldi. Pandeminin ilk dönemlerinde 1213 lira olan 30'luk yumurta paketi, 2530 liranın üzerine çıktı. Yani yumurtanın tanesi neredeyse 1 TL oldu.
NTV'ye yumurtadaki fiyat artışını ve yumurtaların üzerine son kullanma tarihi damgası vurulmamasını değerlendiren İstanbul Yumurta Üreticileri Toptancıları ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Necati Yıldırım, durumun yem fiyatlarından kaynaklandığını söyledi.
Yıldırım, "Tüketimde bir artış oldu yüzde 10'luk ama bu zamı etkileyecek şekilde değil. Zammın sebebi, üretici 18 aydır zarar ediyor, ham maddenin fiyatı arttı" ifadesini kullandı.
Öte yandan yumurtaların üzerine vurulan son kullanma tarihi damgasının olmaması da son günlerde tartışılıyordu. Yıldırım, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:
"Yumurtanın üzerindeki tarihi 3 yıl önce attık. Avrupa'daki sistem serbest ama bizim bakanlığın yönetmeliğinde tarih mutlaka olacak dendi. Yumurta paketli olduğundan dolayı, etiketinin üzerine son kullanma tarihi atılması mecburiyetinde."
http://www.krttv.com.tr/gundem/yumurtafiyatitavukfiyatinigectih57795.html
İşte halkın gerçek gündemi! Mutfakta yangın büyüyor, açlık sınırı 2 bin 719 TL'ye yükseldi!74 izlenme
Türk halkının Einstein ile imtihanı !1300 izlenme
AKP'li belediyeye Sedat Peker'li 'hack' şoku!44 izlenme
Bunu da gördük! Pazarda yeni dönem!112 izlenme
Başsavcı, HSK'ya şikâyet etmişti: Rüşvet aldığı iddia edilen hakim görevden uzaklaştırıldı27 izlenme
Ege Denizi'nde deprem!53 izlenme
Kadınlar için soyadı düzenlemesi yargı paketinden çıkarıldı26 izlenme
Basın açıklaması yapmak isteyen sağlıkçılara yaka paça gözaltı !455 izlenme