CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Yap-İşlet-Devret modeliyle inşa edilen Zafer Havalimanı’ndaki kamu zararını verilerle gözler önüne serdi. Sayıştay raporları ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) resmi verilerine dayandırılan açıklamaya göre, havalimanı 2026 yılının ilk dört ayında da bomboş kaldı.
Sosyal medya hesabı üzerinden projeyi hazırlayan bürokratları ve ekonomi yönetimini eleştiren Yavuzyılmaz, Hazine'den işletmeci şirkete aktarılacak milyonlarca euroluk faturayı detaylarıyla paylaştı.
Yavuzyılmaz’ın paylaştığı verilere göre, 2026’nın ilk dört ayında havalimanından kalkış yapacağı garanti edilen yolcu sayısı 439 bin 244 olarak belirlenmişti. Ancak aynı dönemde terminali kullanan giden yolcu sayısı 15 bin 38’de kaldı.
Garanti edilen ile gerçekleşen yolcu sayısı arasında 424 bin 206 kişilik devasa bir fark oluştuğunu vurgulayan Yavuzyılmaz, öngörülerdeki sapma oranının yüzde 96,57 gibi asgari bir başarıdan uzak olduğunu belirtti. Sözleşme gereği garanti ödemelerinin sadece giden yolcu üzerinden hesaplandığını hatırlatan CHP'li vekil, bu dört aylık süreç için Hazine’nin şirkete 2 milyon 225 bin 84 euro, yaklaşık 119 milyon TL ödeme yapacağını açıkladı.

Havalimanının fizibilite raporlarını hazırlayan yetkililerin yetkinliğini sorgulayan Yavuzyılmaz, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:
"Acaba Zafer Havalimanı'nın fizibilite raporlarını hazırlayan ve onaylayan AKP'li yetkililerin diplomaları var mı? Bunun adı Hazineye hortum bağlamaktır."
Zafer Havalimanı'nın mali tablosuna ilişkin çarpıcı bir kıyaslama da yapan Yavuzyılmaz, tesisin toplam yapım maliyetinin 50 milyon euro olduğunu ancak kamuya devredileceği 2044 yılına kadar işletmeci şirkete ödenecek toplam garanti tutarının 208 milyon euroyu bulacağını ifade etti.
DHMİ istatistiklerine göre, 2026’nın ilk 4 ayında havalimanını gelen ve giden dahil toplamda sadece 30 bin 77 yolcu kullandı.
Kaynak: Halk TV
Kahramanmaraş'ta deprem! AFAD büyüklüğü açıkladı
AKP’li Sarıbaş’ın aldığı 'harçlık', TL’deki değer kaybını gösterdi
Avukatlık ihalelerinin abonesi oldular!
Çocuklara şiddetle gündeme gelmişti! Darülaceze’de bir skandal daha!
İşsizlik rakamları açıklandı! TÜİK'in işsiz saymadıkları ikiye katlandı!
Bahçeli, 154 kişilik listeyi gösterdi: Mutlaka hesaplaşacağız
Kartalkaya yangın faciasında oğlunu kaybeden Danıştay Daire Başkanı Abdurrahman Gençbay: "Hakkında soruşturma izni verilen kamu görevlileri hala görevde"
AKP ilçe kiralarını ve çalışan maaşlarını ödeyemiyor!
Gaziantep'teki patlama sonrası ilk görüntüler...
AKP’de bir istifa daha! Bu kez de ilçe başkanı
Yıldız Teknik Üniversitesi'nde, profilinde 'İstanbul Sözleşmesi yaşatır' yazan öğrenci online dersten atıldı!
Denizcilik İşletmeleri'nin yedi kişilik yönetim kurulunda hiçbir yöneticinin denizcilikle ilgisi yok!
Erdoğan'ın Başdanışmanı Oktay Saral'dan tepki çeken sözler
'Vatandaşlık ticareti' çetesine operasyon: Yüzlerce kişiyi usulsüz şekilde Türk vatandaşı yaptılar