Zorlu Holding'de geçtiğimiz günlerde Vestel CEO'su Ergün Güler ile şirketin bağlı olduğu Zorlu Holding CEO'su Bekir Cem Köksal arasında 'Ramazan tebriği' polemiği yaşanmıştı. Güler, şirket çalışanlarına bir mesaj göndererek Ramazan ayını tebrik etmişti. Köksal ise bu mesaja tüm şirket çalışanlarının göreceği şekilde tepki göstererek, "Bizim kurumsal olarak kutlanacak günler listemizde Ramazan ayı yer almıyor" demişti.
Cem Köksal'ın attığı mail gündeme otururken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cem Köksal hakkında, "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçundan soruşturma başlatmıştı. Gözaltına alınan Köksal, "yurt dışı çıkış yasağı" şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmıştı. Öte yandan Köksal'ın görevinden istifa ettiği duyurulmuştu.
Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomist Bartu Soral, Cem Köksal'ın istifasının perde arkasını anlattı. Soral, Köksal'ın gönderdiği mesajın ardından Zorlu Holding yönetim kurulu ve sahibinin kararıyla 'kovulduğunu' söyledi.
Zorlu Holding’in vergi ödemediği yılları ve kredi borçlarıyla ilgili uygulamaları anlatan Bartu Soral, süreci 5 maddede şöyle açıkladı:
"1) Vestel’in 2023 yılında net satış geliri 112 milyar TL net karı 2,3 milyar TL, ödediği vergi ise sıfır lira. 2022 yılında da ödediği vergi sıfırdı. Yani yandaş olma karşılığında vergi ödemiyorlar.
2) Zorlu Holding binasına bir banka tarafından borçları sebebiyle haciz kondu. Bina hala hacizli durumda.
3) Bankalara kredi borçlarını ödeyemiyorlar, yeniden yapılandırma görüşmelerindeler.
4) Koskoca Zorlu Holding, çuvalla yatırım teşviki, teknoloji teşviki, düşük faizli kredi alıyor bu iş nasıl oluyor derseniz, o teşvikler ve yatırımlar yüksek teknoloji yatırımlarına gitmiyor. Tamamen montaj sanayi üstünden, oradan buradan bütün parçaları toplayıp birleştiriyorlar. O sebeple karlılık oranı yüzde 2’lerde. Grup şirketleri zararda.
5) Ama sanmayın ki durum sadece Vestel’de böyle. Bütün Türk sanayisi buna benzer durumda.
AKP ise 22 yıldır iktidarda. Bu konuda ne yaptı derseniz; Onlar, “milleti ayrıştırmak, bina ve yol yapmak, eğitim sisteminde kaliteli kamu okullarının yerine imam hatip koymak, ara elemanı yetiştirmektense her yere üniversite açıp, işsiz gençler yaratmakla" meşgul...
Gerçek Gündem
AKP bir kez daha üreticiyi cezalandırdı: Saman ve etten sonra şarap ithalatına da vergi muafiyeti verildi23 izlenme
Bülent Arınç'tan çok konuşulacak sözler: "Zirvedeyken bırakmak lazım Merkel gibi"21 izlenme
Seçimi kaybeden AKP’li başkan için inanılmaz iddialar39 izlenme
Sedat Peker'den pazar videosuna ilişkin yeni açıklama: 'Benim için anlaşma yaptı diyorlar...'123 izlenme
Nerede bu paralar açıklayın! Deprem vergisinde 23 yıllık tahsilat 88 milyar TL31 izlenme
İBB'nin CHP'li üyesi İstanbul'un nasıl peşkeş çekildiğini sorunca, AKP'liler canlı yayında üzerine yürüdü!88 izlenme
Mahir Ünal’ı savunan Ahmet Hakan’a sert sözler! ‘Besleme medyanın trolü’104 izlenme
Canikli: 15 Temmuz’da bazı silahlar kayboldu, arıyoruz300 izlenme