Yurt dışına çıkış harcına yaklaşık 10 kat zam gelmesi bekleniyor. Yeni vergi paketiyle bu harç 1500 liraya kadar yükselecek. Bu zamdan etkilenmek istemeyenler şimdiden bu harcı ödemek istiyor. Ancak bu yol işe yaramayacak.
GİB'in internet sitesinde yayımlanan duyuruda, yurt dışına çıkış harcının yeniden belirlenmesine ilişkin çalışmaların olduğunun basına yansıyan haberlerde yer aldığı belirtildi.
Diğer vergi kanunlarında olduğu gibi yurt dışına çıkış harçlarının da etkililik ve verimlilik yönüyle sürekli değerlendirmeye tabi tutulduğuna işaret edilen duyuruda, "Bilindiği üzere bu harç, yurt dışına çıkış yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından, çıkış başına maktu olarak alınmaktadır. Yurt dışına çıkış harcının, yurt dışına çıkış tarihinde yürürlükte bulunan tutarlar üzerinden ödenmesi gerekir. Dolayısıyla çıkan haberler nedeniyle bugünden harç pulu satın almak veya diğer yollarla harcı ödemek, çıkış tarihinde geçerli tutarın ödenmeyeceği anlamına gelmez. Vatandaşlarımızın bu tür spekülatif haberler nedeniyle mağdur olmaması için Başkanlığımız açıklamalarını takip etmesi önem arz etmektedir" ifadesi kullanıldı.
Gerçek Gündem
Yandaş medya, TRT'yi ve Arda Turan'ı eleştiren Ayşenur Aslan'ın konuşmalarını çarpıttı ama gerçek hemen ortaya çıktı!116 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, güncel corona verilerini açıkladı: Toplam can kaybı 3.461, vaka sayısı da 127.659 oldu!105 izlenme
Sedat Peker'i tehdit eden videolar çeken Cenk Çelik sokak ortasında silahlı saldırıya uğradı!337 izlenme
Seçim anketinde dikkat çeken sonuçlar: 10 kişiden altısı 'hayır' dedi!50 izlenme
Maliye vatandaşın tepesine çöktü24 izlenme
İYİ Parti'de Ahmet Zeki Üçok görevden alındı: Parti Sözcüsü "Akşener'in takdirleri doğrultunda..."42 izlenme
“Vatan Millet Sakarya” diyen ajanstaki AKP’liler bakın nasıl yaşıyor!163 izlenme
Elazığ Sürsürü Mahallesi Muhtarı Gül: Yeşil alanların hepsi satılmış bu ihanet değildir de nedir?193 izlenme
Bilim Kurulu Üyesi Azap’tan ikinci dalga uyarısı: Havaların soğumasıyla birlikte…
Maalesef vatandaşlar bu duruma düşürüldü: Sığır eti alamayan çift "kedi maması alalım" diyerek video paylaştı
Doktorlara yüzde 16 imama yüzde 100 zam!
Taner Çağlı'nın ifadesinde bomba Mehmet Akif Ersoy iddiası: "Uçağa bile uyuşturucu sokarım"