ABD’nin saygın gazetesi New York Times, Rıza Zarrab davasında gündeme gelen “rüşvet” konusunu detaylarıyla okuyucularına aktardı. 2016’da ABD’de gözaltına alındıktan sonra Manhattan’ın Guantanamo’su olarak bilinen hapishaneye götürülen Zarrab’ın, hapishanede Bronxlu gardiyan Victor Casado aracılığıyla yasak olan ürünleri hücresine aldığı ortaya çıktı.
Casado’nun Zarrab’ı bir fırsat olarak gördüğü ve başka bir mahkum aracılığıyla Zarrab’a para karşılığında yardım edebileceği konuları ve cep telefon numarasını yazan bir kağıt gönderdi. Gazete, Zarrab’ın Türk avukatlarının şoförünün Casado’ya başlangıç olarak 5.000 dolar para verdiğini ve bu sayede hücre içerisinde alkol, cep telefonu, yemek ve C vitamini temin ettiğini yazarken, zaman içerisinde Casado’nun en az 50.000 dolar para aldığını okuyucularına aktardı.
Casado’nun duruşması 11 Ocak’ta görülecek fakat New York Times, gardiyanın çok laubali davrandığını ve diğer mahkumların Casado’yu iş arkadaşlarına şikayet etmesinin ardından kaçakçılık yaptığının ortaya çıktığını yazdı. NY Times muhabiri Ali Winston imzalı haberde hapishanede 3 mahkumun daha Casado’ya yardım ettiği hatırlatılırken, son dönemde ülke içerisindeki hapishanelerde yolsuzluk ve rüşvetin arttığına dikkat çekildi.
https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/zarrabhucresine50000dolaraalkoltelefonyemekvecvitaminisokmus2591188/
O Hamasçılar Türkiye'ye gelecek iddiası23 izlenme
Mimar Ece Gürel’in ölüm sebebi belli oldu!41 izlenme
Bilal Erdoğan: "Sermaye sahipleri ayağını denk alsınlar"31 izlenme
Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Hasta sayısı 460.916’ya, can kaybı 12.672’ye yükseldi!47 izlenme
Yarım milyonluk iş yabancıya gitmedi, AKP'li isim kazandı! 15 günde iki ihale aldılar!63 izlenme
Artvin Valiliği, mahkemenin 'Sadece Diktatör' kararını tanımadı!317 izlenme
Somalı madenciler Ankara’ya yürüyüşe başladı!87 izlenme
Papa'yı bile delirttiler! Telefon görüşmesinde İsrail saldırıları için "terör" ifadesini kullandı24 izlenme