Reza Zarrab’ın tanık sıfatıyla ifade verdiği mahkemede yeni bir tape daha dinletildi.
Reza Zarrab’ın doğruladığı tapelerde, Zarrab’ın avukatlarının danışmanlar vasıtasıyla Erdoğan ile irtibatlı olduğu intibaı ortaya çıkıyor. Bu tape Zarrab’ın hapishanede yaptığı telefon görüşmeleriyle ilgili. ABD’de Zarrab’ın hapishanede yaptığı telefon görüşmeleri yasal olarak kaydedilmiş. İşte bu konuşma kayıtlarının bazıları ise çok ilginç.
Eğer bu telefon kayıtları doğru ise Zarrab’ın avukatının Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kim olduğu tapede belli olmayan bir danışmanı vasıtasıyla irtibatta olduğu izlenimi ortaya çıkıyor. Konuşmalarda bir zorluk da söz konusu kayıtların Zarrab’ın ABD’deki cezaevinden Azerbaycan Türkçesi olarak yaptığı telefon konuşmaları oluşu. Eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın avukatları, ABD hükümetinin, Zarrab’ın ABD’deki cezaevinden Azerice olarak yaptığı bu telefon konuşma kayıtlarını zamanında mahkemeye ve kendilerine ulaştırmadığını iddia ederek itiraz etti. Kayıtları ilk olarak The Daily Beast sitesinin yargı muhabiri Katie Zavadski paylaştı.
Telefon görüşmelerinde “Beyefendi” olarak bahsedilen birinden bahsediliyor. Üstelik cümle biraz muğlak. Bu “Beyefendi” Erdoğan’ın Reza ile konuşanın varlığını ileri sürdüğü Erdoğan’ın danışmanı da olabilir, ya da Türk devlet geleneğinde liderler için sıklıkla kullanıldığı üzere konuşan bizzat Erdoğan’ı kast etmiş de olabilir; konuşmanın bütününden alınan izlenim de daha çok böyle olduğu yönünde. Yine Reza ile konuşanın Reza’ya verdiği bilgi doğruysa Erdoğan’ın danışmanları, bunun sadece Reza meselesi olmadığını, milli mesele olduğunu söylemiş Zarrab’ın avukatına…
Telefon konuşmalarında dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise, “Beyefendi’den (Erdoğan?) Zarrab için Obama’yı aramasının rica edilmesi.
İşte mahkeme tarafından yayınlanan o konuşmalar
“Erkek konuşmacı, İbrahim konuşmaları dinlerken, Şeyda adlı kadın avukatla görüştüğünü söyledi. Erkek, Şeyda’nın Mevlüt ve Bekir’le görüştüğünü, Beyefendi (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan?) ile de görüşeceğini ve gerekirse (dönemin ABD Başkanı) Obama’yı aramasını isteyeceğini söyledi.
Özetle bu çok ilginç telefon kaydı şöyle:
Zarrab ile konuşan erkek konuşmacı Zarrab’a (belli bir) konuşmanın iyi gittiğini ve bu zamana kadar yaptıkları en ciddi iş olduğunu söylüyor.
Erkek konuşmacı, İbrahim konuşmaları dinlerken, Şeyda adlı kadın avukatla görüştüğünü söyledi. Erkek, Sheyda’nın Mevlüt ve Bekir’le görüştüğünü, Beyefendi (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan?) ile de görüşeceğini ve gerekirse (dönemin ABD Başkanı) Obama’yı aramasını teklif edeceğini söylediğini anlatıyor. Şeyda’ya göre
(Cumhurbaşkanı) danışmanı, bunun sadece Reza’nın sorunu olmadığını, ülke meselesi olduğunu söylemiş. Yarın Sheyda, Bekir ile konuşup Beyefendi’ye de bilgilendireceğini söylemiş.
Erkek konuşmacı, Zarrab’ı İbrahim’in sürece dahil olacağı, Mevlüt, Bekir ve Beyefendi’nin başkanı arayacağı konusunda temin ediyor.
Mahkemeye sunulan belgelerden, telefon konuşmalarının geçen yıl Ekim ve Kasım aylarında yapıldığı görülüyor.
Atilla’nın avukatları hükümetin kendilerine ilettiği telefon konuşması kayıtlarının Azerice özet olduğunu ve konuşmanın içeriğinin anlaşılmasının çok güç olduğunu bildirdi.”


http://halktv.com.tr/zarrabinavukatininerdoganlairtibathalindeolduguortayacikti259064
Kasaplar açıkladı: Etlere yüzde 20 zam yolda!37 izlenme
MHP kazandı, AKP itiraz etti, belediye CHP’ye geçti!2481 izlenme
Narin Güran duruşmasında ikinci gün sona erdi! "O kokuyu alıyordun değil mi?"39 izlenme
AKP, maden faciasında Murat Kurum’u aklama telaşında18 izlenme
‘Sağlık market’ vurdu, ameliyatlar yapılamadı26 izlenme
AKP'li Ravza Kavakcı Kan paylaşımını unuttu, yalanı böyle ortaya çıktı!93 izlenme
En büyük Atatürk sergisi açıldı158 izlenme
Cumhurbaşkanlığı anketinde Erdoğan'a kötü haber: Her 2 aday da fark attı19 izlenme
"Bunu yapanı bul ve yüzüne tükür"
Murat Çalık ve annesinin hastane fotoğrafları yürek yaktı: İki kare anlattı her şeyi
Saray'a yakın anket şirketinin sahibi: Ekrem İmamoğlu 5 puan farkla yarışı önde götürüyor
Ankara’nın göbeğinde 18 yaşındaki Umut’u ağır yaralayan Suudi’ye dokunulmazlık kalkanı