
ABD’de yargılanan ve şu sıralar tanık sıfatıyla ifade veren Reza Zarrab ve yakınlarının mal varlığına geçtiğimiz günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında ‘yabancı devlet lehine siyasal ve askeri casusluk' iddiasıyla el konuldu. Yaklaşık 300 milyon liralık gayrimenkule sahip olan Reza Zarrab’ın, 62 haneli İstanbul Büyükçekmece’deki Bella Park sitesinde 47 daire ve iş yeri bulunuyor.
‘AYLARDIR KİRAYA VERİLEMİYOR’
Sozcu.com.tr’ye konuşan civardaki emlakçılar Bella Park Sitesi içinde yer alan dükkanların aylardır kiraya verilemediğini söylüyor. Nedenini ise çok yüksek kira rakamlarına ve Zarrab’ın son dönemde açılan davalar olabileceğini belirtiyorlar. Bu sitede daire fiyatları ve kiraları ne kadar sorumuza ise yetkililer şu şekilde cevap verdi; “Ortalama sitenin içerisindeki daireler 3+1 şeklinde ve 350 bin TL 400 bin TL civarında satılıyor. Daire kiralar ise ortalama 1200 TL” ifadesini kullandılar.

EV SAHİBİNİZ KİM?
Sozcu.com.tr olarak Bella Park Sitesi’nde oturan bir kiracı ile konuştuk. Site içerisinde kiracı olarak oturan kişiye ‘Ev sahibiniz kim? diye sorduk. Kiracı “yabancı” diyerek cevap verdi. Peki ismi ne?, Nerede yaşıyor? dediğimizde ise kiracıdan “Iraklı” cevabını aldık.

BÜYÜKÇEKMECE’DE 47 DAİRE
Zarrab'ın en dikkat çeken gayrimenkulleri arasında yer alan 47 daire ve dükkanları Büyükçekmece'de yer alıyor. Tapuda, Gürpınar Mahallesi 959 ada 9 parsel üzerinde 2 bin 184 metrekarelik alanda kurulan Bella Park Sitesi'nde 47 adet daire (birkaç tanesi dükkan) Zarrab'ın üzerine tapulu. Toplam 62 adet dairenin yer aldığı sitede tam 47 gayrimenkulü bulunan Zarrab, bu daireleri 22 Kasım 2011 tarihinde üzerine tescil ettirdi. Turgut Özal Caddesi ile Göztepe Caddesi'nin kesiştiği noktada yer alan sitenin ismi, Zarrab'ın eski şirketlerinden Bella'nın isminden esinlenmiş.
Tunç Soyer açıkladı: Bir mahalle boşaltılıyor83 izlenme
İttifakta neler oluyor? Akşener'in sözleri CHP'de başörtüsü konusundaki konuşmaları sonrası kafa karıştırdı.33 izlenme
HAMAS’ın gizli silahları ortaya çıktı: Tünelleri silah ve füzelerle doldurdular42 izlenme
AKP'li üye konuştu, İBB meclisi birbirine girdi!11 izlenme
Nihayet bir kadını korumayı başardık! Eşinin evine silahla gelen koca tutuklandı68 izlenme
İmamoğlu'ndan İstanbullulara müjde: 30 Ağustos'ta 24 saat ulaşımı başlatacağız92 izlenme
Eski AKP milletvekilinden deprem itirafı: En küçük bir adım bile atmadık119 izlenme
Ramazan kolisine yüzde 63 zam27 izlenme
İYİ Parti’de toplu istifa: "Boynunda tasma olanlarla yürümeyiz!"
Emekli vatandaşın talebi erken seçim: "Tabii ki erken seçim istiyoruz. Bu milletin bu vebadan kurtulması lazım"
'Fotoroman' eleştirilerine yanıt: Süleyman Soylu 'o' fotoğrafları savundu
24 saati geçti! Herkes bu soruyu soruyor: Instagram ne zaman açılacak? İşte bakanlığın şartları...