Aydın’ın Efeler ilçesinde Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne (KYK) bağlı Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda üniversite öğrencisi Zeren Ertaş’ın ölümüyle sonuçlanan asansör faciasına ilişkin dava sonuçlandı.
Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar asansör bakım firması yetkilisi Mustafa B, montaj yapan firmanın sahibi Halil T, makine mühendisleri Uğur İ. ve Ramazan A. ile tutuksuz sanık elektrik mühendisi Nuri M. katıldı.
Zeren Ertaş’ın yakınlarının da hazır bulunduğu duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, Mustafa B, Halil T, Ramazan A, Uğur İ ve Nuri M’nin üzerlerine atılı “bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne neden olma” suçunu işlediklerinin sabit olduğunu savundu.
Savcı, mevcut delil durumu ve sanıkların tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak Halil T, Ramazan A ve Uğur İ’nin hükümle birlikte tahliye edilmelerini talep etti.
Mütalaada bilirkişi raporunda asansörün bakım ve onarımını gerektiği gibi yerine getirmeyerek kazanın olmasında ana etken olduğu belirtilen asansör bakım görevlisi Mustafa B’nin ise tutukluluk halinin devamına karar verilmesi istendi.
Sanıklar, savunmalarında mütalaayı kabul etmediklerini belirterek beraat istedi.
Savunmaların ardından mahkeme, asansör firmasının sahibi Mustafa Büyükyapıcı’ya “taksirle bir kişinin ölümüne neden olma” suçundan 5 yıl hapis cezası verdi. Suçun bilinçli taksirle işlenmesi nedeniyle 6 yıl 8 aya çıkarılan ceza, sanığın geleceği üzerindeki etkileri göz önüne alınarak yapılan indirimle 5 yıl 6 ay 20 gün olarak açıklandı. Sanık ayrıca 2 yıl meslekten menedildi.
Halil T, Ramazan A. ve Uğur İ. hakkında ise “taksirle bir kişinin ölümüne neden olma” suçundan 3 yıl 6 ay olarak açıklanan hapis cezası, sanıkların geleceği üzerindeki etkileri göz önüne alınarak yapılan indirimle 2 yıl 11 ay olarak karara bağlandı. 3 sanık, hükmün ardından tahliye edildi.
Hakkında kast ve taksirin bulunmaması nedeniyle Nuri M’nin ise beratına karar verildi.
Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda 25 Ekim 2023’te meydana gelen asansör faciasında Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bölümler Fakültesi öğrencisi 22 yaşındaki Zeren Ertaş ölmüş, soruşturma kapsamında asansör bakım firması yetkilisi, asansörü monte eden firmanın sahibi ve 2 mühendis tutuklanmıştı.
Kaynak: TELE1
İlaç yazılıp eve gönderilen hasta 7 kişiye virüs bulaştırmış!135 izlenme
Yeni kredi paketi: İstihdam bahane, teşvik şahane!105 izlenme
İşte vatandaşın hali: "Gömlek kardeşimin, pantolon komşunun, ayakkabı ölmüş babamın"36 izlenme
Fatih Altaylı fark etmeden Sezgin Baran Korkmaz'ın yerini ifşa mı etti?51 izlenme
Çin'in bedava verdiği korona aşılarını devlete satan AKP Milletvekilinin Sağlık Bakanlığı’na 159 milyon TL’lik kuduz aşısı sattığı ortaya çıktı29 izlenme
İstanbul'da deprem! İBB'de dev operasyon513 izlenme
Murat Çalık beraat ettiği davadan hapis yatıyor! CHP'li Yunus Emre verilen mesajı açıkladı24 izlenme
AKP'li isim insan kaçakçılığından gözaltına alınmıştı: Kardeşi de kokainle yakalandı!21 izlenme
Anıtkabir'deki engellemeye suç duyurusu!
Süt ve süt ürünlerinde 2022 korkusu! Zamlar et fiyatlarını da vuracak!
Bolu İl Özel İdaresi, topu Turizm Bakanlığı'na attı: Yetki onlarda!
FETÖ’nün Ergenekon Kumpaslarına sahip çıkan Rasim Ozan Kütahyalı: "Türk devleti Türklerden oluşmaz"