CHP'li Belediyelere yönelik operasyonlarda 5 Temmuz'da gözaltına alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 9 Temmuz'da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Avukatları, verilen tutuklama kararına itiraz etti. İtiraz dilekçesinde, Zeydan Karalar hakkındaki iddiaların soyut ifadelere dayandığı iddia edildi. Başvuruyu değerlendiren 30. Asliye Ceza Mahkemesi tahliye talebini reddetti.
Karar üzerine Zeydan Karalar'ın Avukatı Hüseyin Ersöz, hak ihlali oluştuğu gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını söyledi. Ersöz, “Zeydan Karalar hakkındaki iddialar, etkin pişmanlık kapsamında verilen bir şüpheli ifadesine dayanıyor. Bu kişi halihazırda cezaevinde ve etkin pişmanlık kapsamında verilmiş bir tahliye kararı da bulunmuyor. Savcılık dahi bu kişinin beyanlarına karşı şüpheyle yaklaşırken, Zeydan Karalar'ın sadece bu kişinin beyanlarına dayalı olarak özgürlüğünün elinden alınmasını hukuken açıklamak mümkün değil.” ifadelerini kullandı.
Tele1
AKP ve MHP'lilerin oylarıyla Boğaz manzaralı arazinin imarı değişti, ticaret alanı ilan edildi!34 izlenme
TOKİ'den dolandırıcılık uyarısı22 izlenme
Kadın müridin Menzil şeyhi sevdası: "Onun aşk şerbetinden içtim"58 izlenme
Kapanan şirket sayısında hızlı artış15 izlenme
Hatay İskenderun'da deprem sonrası deniz seviyesi yükseldi18 izlenme
TRT İzmir Radyosu 'Diyanet' gibi oldu!187 izlenme
Erdoğan'ın damadına 'özel' hediye!36 izlenme
Ayhan Bora Kaplan, o cinayet kapsamında ifade verdi43 izlenme
Özgür Demirtaş'tan Akaryakıttaki ÖTV artışına dair esprili paylaşım
Lisede Gençliğe Hitabe okuyan öğrenciler okuldan atıldı iddiası! Yasaklandı da haberimiz mi yok?
Bayramda hangi köprüler ücretli hangileri ücretsiz?
İmamoğlu haberini yapan Yunan gazetesinin sahibi Çavuşoğlu ile sarmaş dolaş!