Türkiye kurulu gücün yarısını kullanabilirken, “elektrik ihtiyacının karşılanması” gerekçesiyle zeytinliklerin maden sahasına çevrilmesinin önü açıldı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın maden yönetmeliğine bir madde ekleyen yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı.
Tapuda zeytinlik olarak kayıtlı olan alanlarda ülkenin elektrik ihtiyacını karşılamak üzere yürütülen madencilik faaliyetlerine izin verilebilecek.
Buna göre, ülkenin elektrik ihtiyacını karşılamak üzere yürütülen madencilik faaliyetlerinin tapuda zeytinlik olarak kayıtlı olan alanlara denk gelmesi ve faaliyetlerin başka alanlarda yürütülmesinin mümkün olmaması durumunda, bu faaliyetlerin bitiminde sahanın rehabilite ederek eski hale getirileceğinin taahhüt edilmesi şartıyla zeytin sahasının madencilik faaliyeti yürütülecek kısmının taşınmasına izin verilebilecek.
Bu kapsamda, sahada madencilik faaliyetleri yürütülmesine ve bu faaliyetlere ilişkin geçici tesisler inşa edilmesine kamu yararı dikkate alınarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca izin verilebilecek.
Verilecek izinler için madencilik faaliyeti yürütecek kişinin madencilik faaliyetleri bitiminde sahayı rehabilite ederek eski hale getireceğini ve Tarım ve Orman Bakanlığınca uygun görülecek alanda dikim normlarına uygun, faaliyet yürütülecek saha ile eşdeğer büyüklükte zeytin bahçesi tesis edeceğini taahhüt etmesi zorunlu olacak.
Zeytin sahasının taşınmasına ilişkin tüm masraf ve taleplerden madencilik faaliyeti yürütmesi yönünde lehine karar verilen kişi sorumlu tutuldu.
(REUTERS)
Türkiye'de yetişenleri alamayınca aklına takıldı: En doğru soruyu Konyalı vatandaş sordu14 izlenme
Gülistan Doku soruşturmasında yeni gelişme: Eski vali Tuncay Sonel'in aracında DNA şüphesi39 izlenme
Bu görüntüler kutuplardan değil: Deprem bölgesinden46 izlenme
Narin cinayetinde kritik rapor dosyaya girdi: Amcanın aracıyla itirafçının aracı peş peşe gitmiş!29 izlenme
Saray’da kimsenin görmek istemediği Erdoğan anketi!41 izlenme
Ankara’da İmam Hatip krizi! Valilik yalan dedi ve yeniden inceleme başlattı!388 izlenme
Son anket: Cumhur İttifakı kalesinde 10 puan kaybetti!47 izlenme
Aykut Erdoğdu "Irkçılık yapmıyorum Cumhuriyet topraklarında azınlık olduk"222 izlenme
Özgür Özel’in tepki gösterdiği Kuveytli yazardan Atatürk ve Türk Halkı’na çirkin saldırı
Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan korkutan asgari ücret değerlendirmesi: "Bir işe yaramayacak, üzgünüm..."
Dilan Polat hastane çıkışı konuştu: "Masumuz"
İYİ Parti’de Koray Aydın’ın sağ kolu da istifa etti