KAMUOYUNDA zeytinlikleri madenciliğe açacağı için tepki çeken Maden Kanunu’nda yapılması planlanan değişiklik daha büyük tehlike içeriyor. Komisyondan geçen tasarı TBMM’de de onaylanırsa Türkiye’nin en değerli doğal varlıklarından olan 54 muhafaza ormanı kıyıma, talana ve ranta açılacak.
247 BİN HEKTAR TEHLİKEDE
BU kanunla Adana, Sakarya, Amasya, Ankara, Antalya, Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Elazığ, Erzurum, Isparta, Antalya, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Konya gibi illerde koruma altına alınan 247 bin hektar madenciliğe kurban edilecek. Bu kapsamdaki İstanbul Belgrad Ormanları 1950’den bu yana muhafaza ormanı olarak korunuyor.
Türkiye Ormancılar Derneği Başkanı Hüsrev Özkaya, muhafaza ormanlarının “doğal tehditlere karşı hayati önemde” olduğunu vurguladı. NEFES’e konuşan Özkaya “Bu sahalar olmadan tarım da yerleşim de yaşam da tehdit altındadır. Yoğun kullanıma açılırlarsa özelliğini yitirir” dedi.
Toplamda 247 bin hektarlık alana yayılan muhafaza ormanlar, sadece ağaç toplulukları değil; aynı zamanda doğal afetlerin önlenmesi, baraj ve nehir yataklarının korunması, milli savunma, hatta yerleşim alanlarının güvenliği açısından da stratejik önem taşıyor.

Ankara Erikli
Ayva Ormanı
Bursa Uludağ
Sakarya Keltepe
Konya Yeşildağ
ElazığTatvan hattı
Nefes
Balıkesir'de Bir Minibüs Park Halinde Bulunan Tıra Çarptı22 izlenme
Doların yükselişine daha fazla dayanamayan market devi iflas etti!57 izlenme
Diyanet'ten 'torpil' sorusuna olay fetva! "Yardımcı olmak torpil niteliği taşımaz"36 izlenme
Muhalif gazetecinin eşine AKP'li belediyeden ceza!39 izlenme
Ali Yerlikaya kendini çok fena trolledi: Yanlış mesajı böyle paylaştı15 izlenme
AKP seçim hilelerine başladı! Atatürk'lü Türk Bayrağını indirdiler!918 izlenme
Müze müdürü, Noel Baba kilisesinin çatısını çaldı: Sit alanına yaptığı villada kullandı14 izlenme
Ahmet Hakan Bülent Arınç'a açtı ağzını yumdu gözünü, ağzına ne geldiyse söyledi!92 izlenme