Sivas İş Dünyası ile Buluşma Toplantısında konuşan Bakan Albayrak, çiftçilere borç yapılandırması getireceklerini belirtti.
Üreticilerden bu yönde sıkça talep geldiğini belirten Albayrak, “Diyoruz ki doğal afetlerden etkilenen veya ekonomik sebeplerden dolayı kredi geri ödemelerinde sorun yaşayan tüm tarımsal faaliyetleri devam eden üreticilerimize yapılandırma imkanı getiriyoruz. Çiftçilerimiz Ziraat Bankası’ndan kullandıkları kredilerin tümü için yüzde 9 faiz oranı ile 5 yıla kadar, uzun vade istiyorlardı. Artık yeniden vadelendirebilecekler” dedi.
Ziraat Bankası son dönemde Simit Sarayı’nı alma girişimi ile gündeme gelmişti. Ziraat Finans Grubu’na bağlı Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, ekonomik olarak zor günler geçiren Simit Sarayı’nın yüzde 51 hissesini Kavukçu Yapı’dan devralmak için Rekabet Kurulu’na başvuruda bulunmuştu. Bu durum çiftçiler başta olmak üzere toplumun bir çok kesiminden tepki çekmişti.
Ziraat Bankası’nın kendilerine destek vermesi gerektiğini söyleyen üreticiler, “Çiftçiler için kurulmuş bir banka çiftçisine sahip çıkmıyor” açıklamasında bulunmuştu. Ziraat’in Simit Sarayı için yaptığı başvuru, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘tasvip etmiyorum’ açıklamasının ardından Rekabet Kurumu’nun sitesinden kaldırılmıştı.
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/ciftcilereborcyapilandirmasi5558452/
Kurtuluş ve kuruluşa giden yolda ilk adım31 izlenme
Kılıçdaroğlu'na yumurta atan saldırgan serbest bırakıldı82 izlenme
Makam aracına haciz gelen başkan isyan etti! İncirliova Belediye Başkanı Kaya: Belediyeyi borç batağının içine düşürmüşler130 izlenme
Çobanın maaşını duyunca ağzı açık kaldı: "Bırakıyorum Ankara'yı, sana rakip olacağım"29 izlenme
Kopyacıların Ensarcısına ödül gecikmedi: O artık Milli Eğitim'de müdür!544 izlenme
Sağlık çalışanları yoksullaştı, borçlandı, mutsuz34 izlenme
2 yaşındaki bebeğe istismar skandalında ailenin AKP'li başkanı aradığı ortaya çıktı!272 izlenme
Sedat Peker'den bomba Süleyman Soylu iddiası! 'Utanmadan sahte fatura yayınlıyorsun'101 izlenme
Türkiye bu kadını konuşuyor! Kocası fanatik AKP'li olan kadından AKP'lileri çıldırtacak sözler!
Ankara YHT'de Hazine resmen soyuluyor!
Asgari ücretlinin alım gücü yok oldu! Sağdaki sepette neler eksik?
Canlı yayında çarpıcı anketi açıkladı: "Bu bir facia, korkunç bir şey"