Sivas İş Dünyası ile Buluşma Toplantısında konuşan Bakan Albayrak, çiftçilere borç yapılandırması getireceklerini belirtti.
Üreticilerden bu yönde sıkça talep geldiğini belirten Albayrak, “Diyoruz ki doğal afetlerden etkilenen veya ekonomik sebeplerden dolayı kredi geri ödemelerinde sorun yaşayan tüm tarımsal faaliyetleri devam eden üreticilerimize yapılandırma imkanı getiriyoruz. Çiftçilerimiz Ziraat Bankası’ndan kullandıkları kredilerin tümü için yüzde 9 faiz oranı ile 5 yıla kadar, uzun vade istiyorlardı. Artık yeniden vadelendirebilecekler” dedi.
Ziraat Bankası son dönemde Simit Sarayı’nı alma girişimi ile gündeme gelmişti. Ziraat Finans Grubu’na bağlı Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, ekonomik olarak zor günler geçiren Simit Sarayı’nın yüzde 51 hissesini Kavukçu Yapı’dan devralmak için Rekabet Kurulu’na başvuruda bulunmuştu. Bu durum çiftçiler başta olmak üzere toplumun bir çok kesiminden tepki çekmişti.
Ziraat Bankası’nın kendilerine destek vermesi gerektiğini söyleyen üreticiler, “Çiftçiler için kurulmuş bir banka çiftçisine sahip çıkmıyor” açıklamasında bulunmuştu. Ziraat’in Simit Sarayı için yaptığı başvuru, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘tasvip etmiyorum’ açıklamasının ardından Rekabet Kurumu’nun sitesinden kaldırılmıştı.
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/ciftcilereborcyapilandirmasi5558452/
Atatürk heykeline balyozlu saldırı29 izlenme
Mezarlıkta toplu mezar kazıldığı iddiası üzerine yetkililerden ilk açıklama geldi: Rutin bir uygulamadır.27 izlenme
Dünyadaki örnekleri onun yanında bedava kalıyor ! Körfez Köprüsü'ndeki BÜYÜK KAZIK !829 izlenme
Sözleri yanlış anlaşılan Bakan Şimşek'ten jet açıklama: İfadem amacından saptırıldı26 izlenme
Konutta yüksek fiyat dönemi sona mı geliyor34 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan Sinan Ateş'in babasına taziye telefonu43 izlenme
Diyanet bundan da geri kalmadı: Küs çiftleri barıştıracak!121 izlenme
Yas bir tek Cumhuriyete mi var? Türkiye'nin Katar Büyükelçisi Gazze için Cumhuriyet kutlamalarını iptal edip danslı eğlenceli düğüne katıldı!39 izlenme
Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği'nden Hollanda'ya devasa yaptırım '40 inek sınırıdşı edildi !'
Vecdet Öz: "ATA İttifakı sona ermiş oldu, her parti istediği kararı verir"
AKP'nin bıraktığı Belediye, borç yüzünden kullandığı elektriği bile ödeyemiyor!
Yabancıdan bir hafta 8 milyar dolarlık kaçış