Zonguldak İl Genel Meclisi’nde dün yapılan yeni başkan seçiminde başlayan kriz, bugün adeta sıkıyönetim uygulamasına dönüştü. CHP ile AKP’nin 16’şar üyeyle temsil edildiği meclisteki oy sayımında, CHP kendi adayına verilen iki oyun usulsüz biçimde geçersiz sayılmak istendiğini savunmuş, çıkan tartışmanın büyümesi üzerine jandarma salona çağrılmıştı.

Seçimde mevcut İl Genel Meclisi Başkanı ve AKP adayı Necdet Karaveli ile CHP adayı Hayrettin Kartal yarıştı. Oy sayımı sırasında Karaveli, Kartal adına kullanılan iki oyu geçersiz saymak istedi. CHP cephesi, bu iki oyunun haksız biçimde geçersiz sayıldığını iddia ederek sonuçlara itiraz etti.

Tartışma büyüyünce salona jandarma çağrıldı. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, seçim salonu önünde yaptığı açıklamada, “Herhangi bir oldu bittiye müsaade etmeyeceğiz” demişti. CHP’liler salonda direnişe geçti, jandarmanın ellerinde cop bulunduğunu belirterek tehdit edildiklerini açıkladı.
Yavuzyılmaz, seçim sırasında yaşananları ihanet olarak nitelendirdi. Önceki seçimde CHP’nin bir üyesi tarafından benzer bir durum yaşandığını hatırlatan Yavuzyılmaz, bu kez iki üye üzerinden aynı senaryonun devreye konduğunu ifade etti. Dünkü olaylar, seçimin sonuçlanamamasına neden oldu ve sürecin bugün devam etmesi kararlaştırıldı.
Seçimin bugüne sarkmasının ardından bölgeye sıkıyönetim uygulandığı bildirildi. Yavuzyılmaz, İl Genel Meclisi binası önünde jandarma ekipleri tarafından barikat kurulduğunu ve bölgeye basının girişinin engellendiğini aktardı.



AKP'li Sancaktepe Belediyesi'nden AKP'li başkanın yeğenlerine 7 milyonluk ihale!120 izlenme
CHP'li Murat Emir, Kartalkaya faciasındaki sis perdesini mahkeme tutanaklarıyla kaldırdı: "Bakanlık bürokratları, denetim günü otel sahipleriyle "ziyafet sofrasında" ağırlandı"28 izlenme
Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını açıkladı38 izlenme
Pirzola, Meclis kürsüsünde: "AKP kiloyu gram yaptı"55 izlenme
İnan Güney'den kızına duygulandıran mesaj: "Bugün yeni yaşına giriyorsun ya...."26 izlenme
Askeri helikopter düştü: Şehit sayısı 11’e yükseldi117 izlenme
'Atatürk büstü ıslanmasın' diye şemsiye tutan üç güzel çocuk171 izlenme
AKP, 'Erdoğan'sız döneme hazırlanıyor: "Süleyman Soylu için artık çok geç, öne çıkan güçlü isimler ise.."53 izlenme
CHP’li Sağlar: Seçim ittifakı, cumhuriyete karşı şer cephesi
Soylu'nun hedefinde CHP'li belediyeler var: 'İBB’de işe alınan bin 668 kişi terörle iltisaklı' iddiası
Okullarda 'şükür' eğitimi: Ölüm nimet, hastalık güzel
Tanju Özcan’dan ‘erken seçim’ çıkışı: "11 vekil istifa ederse…"