AKP'li Kütahya Belediyesi, ‘vizyon projesi' olarak Eskişehir ve Afyonkarahisar yolu girişlerine kapı yaptırdı. Selçuklu motifleri ve çini desenleri ile bezeli iki kapı için 1 milyon 425 bin TL ödendiği ortaya çıktı. Kapıların tanesinin maliyeti yaklaşık 712 bin lira oldu. Kütahya Belediyesi'nde 66 Milyon 740 bin liraya yapımı tamamlanan belediye hizmet binasına, 4.5 milyon TL'lik mobilya da alınmıştı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi de 540 bin liraya yaptırdığı kapı ile gündeme gelmişti.
4.5 MİLYONLUK MOBİLYA
Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu'nun 2014 yerel seçimleri öncesinde açıkladığı projeler arasında yer alan kapılar, tamamlandı ve şehrin her iki girişine kuruldu. Saraçoğlu “2 şehir kapısı, Selçuklu motifleri ve çini desenleri ile birlikte Türkiye'de inşa edilmiş ender eserlerden olacak” dedi.
Kapılar için 14 Ağustos 2017'de ihaleye çıkıldı ve 5 Eylül'de imzalanan kent kapıları sözleşmesi sonrası yaklaşık bir yılda tamamlandı. Kapıların yaklaşık maliyeti 1 milyon 696 bin olarak hesaplandı ancak 1 milyon 425 bin TL'ye sözleşme yapıldı.
Kütahya Belediyesi bu yıl tamamlanan ve 66 Milyon 740 bin liraya mal olan hizmet binası için de geçen ay 4.5 milyon TL'lik mobilya almıştı. Mobilyalar arasında koltuk sırtı iç çerçevesi özel formda bükülmüş boru profilinden üretilen yönetici koltuğu, oturma fontu özel metal ya da ahşaptan olan, doğal deri seçeneklerine uygun kılıflı koltuklar da bulunuyordu. Mobilyalar arasında kravatlık, yatak, özel VIP toplantı masası ve koltuğu gibi eşyalar da yer aldı.
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/15milyonliralikisrafkapisi2711039/?fbclid=IwAR0x25DBfYKJfzJNRk7I1ucS_u2LTZbBN9PQ8mhdx9bpXRj2LeMOddMxYk
İstinaf ‘Çorlu Tren Faciası’ kararını onadı!15 izlenme
Sayıştay’dan Karabük Üniversitesi raporu: Yabancı Öğrenci Sınavı ücretini yetkisiz kişiler tahsil etmiş45 izlenme
Kayseri'deki Cumhuriyet Bayramı töreninde 78 ton ağırlıktaki A-400 uçağını 90 derece yan yatıran pilot gündeme oturdu39 izlenme
CHP'den peş peşe zam tepkileri: Erdoğan'ın yaptığı 'siyasi eşkıyalığın' dik alasıdır33 izlenme
RTÜK'ten KRT, TELE1, Flash Haber ve Halk TV'ye yine ceza geldi34 izlenme
Naci Görür'den İstanbul depremi için kritik uyarı! Tartışmalara son noktayı koydu19 izlenme
AKP’ye Sivas’ta soğuk duş! Bakan Murat Kurum boş meydana konuştu50 izlenme
Adalet Bakanı Tunç açıkladı: "Dilan Polat ve Engin Polat ile ilgili MASAK Raporu'nda..."97 izlenme
Erdoğan'ın işsizlikle ilgili sözlerine çok sert tepki! "Nankör arıyorsan aynaya bak"
Saçmalamaya devam! Kurtulmuş: 18 Mart’taki büyük zaferle, 15 Temmuz, 16 Temmuz büyük zaferi arasında hiçbir fark yoktur
Bir skandal daha! Esenyurt'a atanan kayyum, belediyenin vatandaşa verdiği koltuk değneğini geri aldı!
Sedat Peker'in hedef aldığı Aliye Uzun ile ilgili bomba 'Erdoğan' detayı!