Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın da müteahhidi olan Rönesans Holding’e milyonlarca liralık bir ihale daha verdi. Rönesans Holding, İstanbul Yeşilköy’deki Atatürk Havalimanı’nın yakınlarında yer alan Hava Harp Okulu’nun yeni binalarını inşa edecek.
Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, TOKİ 5 Mayıs 2020 tarihinde “Hava Harp Okulu Binaları 1’inci Etap İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi” adı altında bir ihale düzenledi. Kamu İhale Kanunu’ndaki tartışmalı pazarlık usulüyle yapılan ihalenin sonucu ise yaklaşık 10 ay sonra açıkladı.
19 Mart'ta açıklanan sonuç ilanında ise ihalenin tam 320 milyon TL’ye Rönesans Holding’e bağlı REC Uluslararası İnşaat Yatırım Şirketi’ne verildiği ifade edildi. TOKİ ve şirket arasından imzalanan sözleşmeyle de ihalesi yapılan işin 550 gün içerisinde tamamlanması istendi.
YAZLIK SARAYI DA RÖNESANS YAPIYOR
Rönesans Holding'in Ankara Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın yanı sıra Marmaris Okluk Koyu'ndaki yazlık sarayı da inşa eden şirket olduğu biliniyor. Şirket aynı zamanda da milyarlarca lira kira ödenen tartışmalı şehir hastanelerinin ihaleleri ile birçok kamu kurumunun inşaat ihalelerini de aldı. 11 şehir hastanesinden, Adana, Yozgat, Elazığ, Bursa ve İstanbul Başakşehir’de bulunan toplam beş şehir hastanesini Rönesans Holding işletiyor.
PİSTİN ÜZERİNE İNŞA ETTİLER
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın geçen yıl meydana gelen ve 41 kişinin hayatını kaybettiği Elazığ depreminin ardından inşa ettirdiği konut projeleri için de Rönesans Holding’e tam 258 milyon TL’lik ihale vermişti. Öte yandan, Holding adından son olarak, milyonlarca liralık İstanbul Atatürk Havalimanı pistleri üzerine inşa edilen pandemi hastanesiyle söz ettirmişti.
SERVETİNİ İKİYE KATLADI
Rönesans Holding’in sahibi Erman Ilıcak, 20162018 yıllarında da servetini ikiye katladı. 2016 yılında 2 milyar dolar olan servetini 2018 yılında 4 milyar dolara çıkaran Ilıcak, Forbes dergisinin Türkiye'nin en zenginleri araştırmasında Murat Ülker’den sonra ikinci sıraya oturdu.
https://www.birgun.net/haber/sarayinmuteahhidine320milyontllikihale338302
Altı yıllık sır çözüldü: FETÖ’nün 11 sırrı32 izlenme
Nebati’nin kış sezonu el yakıyor24 izlenme
İmamoğlu'ndan iktidara sert 'Gaziosmanpaşa' tepkisi: "O yüzdeki ifadeyi unutmayın!"10 izlenme
Sedat Peker, AKP'li Burhan Kuzu'nun yasadışı işlerini ifşa etti!71 izlenme
İnce'den Bakan Tekin'e tokat gibi yanıt: "Nankör Yusuf"10 izlenme
AKP'li troll Abdurrahman Uzun'un derdi Avrupa'da yaşayan gurbetçiler: "Bakanlık fon oluşturarak gurbetçi kardeşlerimizin uçak bileti paralarını ödemesine yardım etsin"39 izlenme
'Kılıçlı Yemin' krizinde karar: 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' diyen Teğmenlere İHRAÇ!13 izlenme
THK’nın ‘yangın uçağı’ iddiasına Orman Bakanlığı’ndan yanıt!129 izlenme
2022 İnternet Sansürü Raporu: En çok Erdoğan ve ailesi hakkındaki haberler engellendi
İşte emekliyi çıldırtan market fiyatları: 1 kilo kırmızı mercimek 104.95 TL olmuş gerisini siz düşünün...!
Amerikan pamuğu olmadan iplik üretilemiyor!
Çanakkale gazisi Gonca’ya 'en iyi' ödülü