Sözcü’den Sayime Başçı’nın haberine göre, iç piyasa ile birlikte İtalya’dan da bu ürünler için büyük talep aldıklarını ancak stokların tükenmek üzere olduğunu açıklayan Özer şunları kaydetti:
“BENZİNDE KULLANILMAYAN ALKOLÜN ÜRETİCİLERE AKTARILMASINI BEKLİYORUZ”
“Benzine karıştırılan alkolün kolonya ve dezenfektan üreticilerine temin edilecek olması sektöre can suyu olacaktır. Ancak ellerinde ne kadar alkol olduğunu bilmediğimiz için çözüm olup olmayacağını bilmiyoruz. Pazartesiden itibaren üreticilere bu benzinde kullanılmayan alkolün aktarılmasını bekliyoruz.”
10 Martta bin 200 dolar olan etil akolün ton fiyatının aynı gün içinde yüzde 100 artarak 2 bin 500 dolara yükseldiğini, şimdilerde ise bu rakamın 2 bin dolara düştüğünü aktan Özer, burada yerli üretime yönelik adımların hızlandırılması gerektiğine dikkat çekti.
Özer, kolonya ve dezenfektan jellerin içinde yer alan etil alkol ve carpobol maddelerinin tamamının ithal olduğunu ve özellikle jellerde carpabol’ün en önemli madde olduğunu dile getirdi. Jel yerine sıvı dezenfektan üretimi ile carpabol sorununun çözülebileceğini anlatan Özer, “Ancak etil alkol şart. Burada Türkiye ithalat bağımlısı. Bu ürünler sadece böyle kriz dönemlerinde çok fazla üretiliyor” diye konuştu.
“STOKLAR AZALDI, SIVI SABUNLARDA KULLANILAN POMPALARI ATMAYIN”
Doktorların sık sık temizlik ve hijyene dair açıklamalar yaptığını ve üretimde bir miktar sıkıntı yaşandığını dile getiren Özer, “Tüketiciler sıvı sabunlarda kullandıkları pompaları atmasınlar lütfen. Bu pompaların yüzde 80’i Çin’den yüzde 20’si Avrupa’dan geliyor. Sıvı sabun pompalarında da stoklar azaldı. Çin’de üretim durmuş vaziyette. Bunlar birkaç kez kullanılabilen ürünler” dedi.
BAKANLIK 3 AYLIK KARAR ALDI
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, dün yaptığı açıklama ile benzine yüzde 3 etanol karıştırma zorunluluğunun 3 aylığına askıya alındığını, böylece kolonya ve dezenfektan üretiminde etil alkol ihtiyacının karşılanacağını kaydetti. Varank böylece, rafinerilerin etanol talebinin azalmasıyla kolonya ve dezenfektan üretiminde etil alkol ihtiyacının karşılanacağını aktardı.
http://www.krttv.com.tr/saglik/dezenfektaninanamaddesialkoldeturkiyedisabagimlih29341.html
Beşiktaş Belediyesi soruşturmasında tutuklamalar!26 izlenme
Afgan ev sahibi “Afganistan’dan akrabam gelecek” deyip DP lideri Uysal'ı evden çıkardı!25 izlenme
Arınç bu sorulara cevap vermeli71 izlenme
TSK'da İzmir Marşı kaldırıldı!493 izlenme
Avrupa Birliği’nden aşı pasaportu için Türkiye’siz özel zirve!50 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: Can kaybı 4.140'a, vaka sayısı da 149.435'e yükseldi!87 izlenme
4 maddede dolar neden yükseliyor?82 izlenme
Narin Güran cinayeti davası! 15 sanık ikinci kez hakim karşısında24 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan mitinge davet videosu! "Yok edin insanın insana kulluğunu Bu davet bizim!"
5 tepe yöneticisiyle 766 kez telefon irtibatı bulunan Arınç'ın damadına 'FETÖ'den beraat' kararı hukuka uygun bulundu!
Türkiye yüzyılının tek karede özeti: Bir dilim baklava 21 TL
Çarşı pazara zam yağacak!