Home
25 Şubat 2018 ( 320 izlenme )
Reklamlar

1000'den fazla doktor bakın neden atanmıyor?

Güvenlik soruşturmaları nedeniyle ataması yapılmayan doktorların yerine geçecekler de hazır: Yabancı doktorlar.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL hayatın bütün alanını etkiledi. OHAL birlikte açıklanmaya başlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) devletin işleyişinden, güvenlik politikalarına, ihraçlardan yeni memur alımına kadar her konuya yeni bir düzenleme getirdi.

Hükümet KHK'ları savunurken "Yeni 15 Temmuz'ların yaşanmamasını" gerekçe gösterdi. Amaç FETÖ'cüleri devletten temizlemek ve yeni bir paralel yapının oluşmasını engellemek olarak açıklandı.

Peki gelinen noktada ne oldu?

Hayatında FETÖ'yle en ufak ilişkisi olmayan, solcu oldukları bilinen kamu görevlileri ihraç edilmeye başlandı. Akademiden onlarca solcu akademisyen, kamudan yüzlerce öğretmen, memur ihraç edildi.

1000’DEN FAZLA DOKTOR ATANMADI

Şimdi ise yeni bir kriz var: Ataması güvenlik soruşturması nedeniyle yapılmayan doktorlar.

Meslek örgütlerine göre, OHAL'in ilanından bu yana güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlanan 1000'den fazla doktor ve 300'ün üzerinde öğretmen bulunuyor. Bu insanların ataması yapılmıyor.

Ataması yapılmayan doktorların büyük bölümü ise sol görüşlü insanlardan oluşuyor. Hayatları boyunca FETÖ'yle bırakın en ufak bir temaslarının olması hep karşılarında yer aldılar.

Bu insanların güvenlik soruşturması nedeniyle görevlerine başlayamaması bir daha hekimlik yapamayacakları anlamına geliyor. Çünkü kamuda iki yıl mecburi hizmet yapılmadığı zaman, herhangi bir özel kuruluşta dahi hekimlik yapmak mümkün değil.

Zorlu bir eğitim sürecinden sonra mezun olan bu insanlar şimdi geleceksiz bırakılmak isteniyor.

YABANCI DOKTORLAR ATANIYOR

Güvenlik soruşturmaları nedeniyle ataması yapılmayan doktorların yerine geçecekler de hazır: Yabancı doktorlar.

OHAL nedeniyle hekimlik yapması engellenen insanlar yerine yabancı doktorlar atanıyor. Hem de herhangi bir güvenlik soruşturmasına uğramadan…

https://odatv.com/1000denfazladoktorbakinnedenatanmiyor24021858.html

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yardımlar yol kenarına atıldı, depremzedeler uygun kıyafet aradı The Marmara’nın sahibi olan aile İBB’nin müteahhidi çıktı! Anadolu Ajansı bile dayanamadı bu zamma ‘zam’ dedi! Ukrayna’da insanlık dramı yaşanıyor