Home
15 Mayıs 2019 ( 67 izlenme )
Reklamlar

19 Mayıs’ın Yüzüncü Yılında Yürüyoruz Yolunda


Kurtuluş Savaşı mücadelesinin ilk adımının atıldığı tarihi kentte, dün akşamüstü başlayan “19 Mayıs’ın Yüzüncü Yılında Yürüyoruz Yolunda” yürüyüşünde 50 bin kişi katıldı ve 1919 metrelik dev bir Türk bayrağı açıldı. 14. Koç Spor Fest etkinlikleri kapsamında gerçekleşen yürüyüş, tam da 100. Yıla ve Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum gününe yakışan bir coşku ve heyecanla tamamlandı.



Pazartesi günümü Koç Holding Kurumsal İletişim Başkanı Oya Ünlü Kızıl, Koç Spor Fest yöneticileri ve bir grup meslektaşım ile Samsun'da geçirdim.

Gençler ve Samsun halkı Gençlik Marşı'nı, İzmir Marşı'nı omuz omuza söyledi… Zaman zaman Gençliğe Hitabe'nin birlikte okunduğu yürüyüşe, sokak sakinleri de camlarda bayrak sallayarak katıldı.

Koç Holding İletişim Başkanı Oya Ünlü Kızıl yürüyüşten önce sorularımızı yanıtladı. İşte anlattıkları…

Özlem Gürses ve Koç Holding İletişim Başkanı Oya Ünlü Kızıl

Neden Koç Spor Fest'in finallerini Samsun'da yapmak istediniz ?

Bu sene, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a ayak basışının 100. Yıldönümü. Hem ülkemiz hem Koç Topluluğu için çok değerli bir yıldönümü bu.

Bu hafta boyunca Samsun'da “Gençlik Haftası” başlığı altında çok sayıda etkinlik gerçekleşecek.

Bu sene 19 Mayıs'ın 100. yılı olması sebebiyle final müsabakalarının Samsun'da 19 Mayıs Üniversitesi'nde olmasını özellikle istemiştik. İl Yönetimi ve Rektörlük de olumlu yaklaştı ve işte buradayız…

19 Mayıs Yürüyüşümüz ile bu haftanın açılışını yapmış olduk.

50 bin kişi dev Türk bayrağının altında yürüdü

Koç Spor Fest 14 yıldır devam eden bir proje. Nedir bu festival ? İçeriği nedir ?

Yıl boyunca 7 farklı ildeki 7 farklı üniversitede sadece sporu değil, aynı anda müziği ve panelleri de gençlerle bir araya getiren bir Spor Festivali bu.

Koç Topluluğu olarak 100 yıla yakın geçmişimizde her zaman ekonomik kalkınmayı toplumsal kalkınmayla paralel gördük ve bu yönde ilerledik. Devleti, özel sektörü ve sivil toplumu bir araya getiren, uzun soluklu projeler yürütüyoruz.

Aynen sağlık, eğitim ve kültür sanat gibi sporu da kalkınmışlığın, gelişmişliğin bir kriteri olarak görüyoruz.

14 sene önce bu festivale başlarken de, sporun üniversite gençliği arasında bir hayat biçimi haline gelmesini hedefledik. İlla ki performans sporcu olmaları şart değil, sonuçta iyi bir spor seyircisi olmak da genç yaşlarda edinilen bir kültür.

Futbol dışında diğer alanları da anlasınlar, ilgi duysunlar istedik.

14 yıldır da Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ile işbirliği içinde yapıyoruz Koç Spor Fest'i.

Nasıl bir etki yarattığınızı düşünüyorsunuz ?

Şu ana kadar 38 şehirde 40 üniversiteye gittik, 22 bin kilometre yol kat ettik. 220 binden fazla sporcu festivale katıldı.

Sahada 4 milyon gence ulaştık, sosyal medyada bu rakam 12 milyon gence yaklaştı…

400 tedarikçi ve 250 kişilik dev bir organizasyon ekibi ile çalışıyoruz. Koç Topluluğu'nun bütün şirketleri de bu işin içinde.

Bugün geldiğimiz noktada 12 branştan 62 brança çıktık spor dallarında. Her yıl 6000 sporcu yarışıyor.

BEKO basketbolu desteklerken, Setur mesela toplumsal cinsiyet eşitliği panelleri yapıyor.

Arçelik'ten Tüpraş'a, Tat'dan Aygaz'a kadar tüm şirketlerimiz bir arada yürütüyor bu festivali.

Kent ekonomisine bir katkınız oluyor mu ?

Mutlaka. Bir üniversiteye gittiğimiz zaman, 3 gün boyunca hem şehrin sosyal yaşamına hem de ekonomisine büyük bir enerji getirmiş oluyoruz.

Medyada da büyük bir ilgi oluşuyor, özellikle yerel medya gençlere ve genç sporculara çok daha geniş yer vermeye başlıyor.

Çünkü o 3 gün boyunca binlerce sporcu genç yarışlar için o şehre geliyor, oteller, konukevleri doluyor. Akşamları da 40 – 50 bin kişinin katıldığı konserler gerçekleşiyor. Samsun'da Aslı Gökyokuş ve Athena'yı dinledik mesela…

Her üniversite katılabiliyor mu bu festivale ?

Hayır, en önemli kriter üniversitenin ilgili tesislerinin yeterli olup olmadığı; havuzu var mı, basketbol sahası var mı ? Tabii bu kriter aslında yeni tesislerin yapımını da desteklemiş oluyor, üniversite yönetimi Koç Spor Fest'e ev sahibi olabilmek için ek bütçe istiyor, çoğu zaman da alıyor.

Türkiye'nin 201 üniversitesi oyunlara sporcularıyla katılıyor. Ama ev sahipliği sadece devlet üniversitelerinde.

Üniversitelerin spor müsabakalarındaki bütçesi Federasyon'dan geliyor. Diğer tüm organizasyon kalemleri Koç Topluluğu tarafından karşılanıyor.

Bu arada Üniversite Sporları Federasyon'unun hepimizin tanıdığı çok değerli sporcuları var; atletizmde Rahmi Guliyev, eskrimde İrem Karamete, kış sporlarında Özlem Çarıkçıoğlu…

Son 4 senedir sadece bahar değil, Kış Oyunlarını da biz destekliyoruz. Bu sene 45 farklı üniversiteden 600 sporcu katıldı.

Panellerin içeriğini de siz mi tasarlıyorsunuz ?

Hayır, tümü için sivil toplum örgütleri ile birlikte yol alıyoruz; AÇEV gibi, TEMA gibi, Turmepa gibi…

Geçen sene sporun hayırseverliği konusuna odaklandık ve Adım Adım platformu ile bir araya geldik. Böylece artık her yıl üniversiteli gençler kendi gönüllerine göre bir sivil toplum örgütü seçiyor ve “iyilik peşinde” koşuyorlar.

5 km.lik Adım Adım Kampüs Koşuları'na bugün dek 1000 gönüllü genç koşucu katıldı.

Şu ana kadar 25 bin gibi bir bağış topladılar ve ilk defa bağışçı kitlesi yaş ortalaması itibarı ile 18.

Bağışlar son rakama ulaştığında Koç Topluluğu olarak aynı rakamı biz de ekleyeceğiz… yani 25 binse, 25 bin TL de biz vereceğiz gibi…

Konser verecek sanatçıları kim seçiyor ?

Gençler seçiyor… hatta çoğu zaman bütçe kısıtları nedeniyle üniversitelerde yapılamayan Bahar Festivalleri'nin yerine geçiyor Koç Spor Fest.

Rock müzik çok azaldı mesela, bizim festivalimizde var.

Yürüyüşten sonra sahne alan Athena, son günlerin en çok paylaşılan şarkısı “Her Şey Güzel Olacak / Yaşamak Lazım”ı Koç Spor Fest için kentte bulunan on binlerce genç ile birlikte söyledi.

“TAM ZAMANI ŞİMDİ”

Athena'nın solisti Gökhan Özoğuz şarkıdan önce şöyle dedi; “Arkadaşlar, bu ülkede çok farklı dinden, çok farklı dilden, çok farklı insanlar var… Hepimiz bambaşka yerlerden geldik belki… Fakat hiç unutmamız gereken bir kelime var; saygı ! Hepimiz birbirimize saygı göstererek, Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan insanlar olarak daha aydınlık günlerde buluşacağız… “

Athena'nın 2012 yılında çıkan “Tam Zamanı Şimdi” albümünde yer alan şarkısının sözleri şöyle :

Yok öyle yalan dolan
Sahtekarlık yapmadan
Yaşamak lazım

İki günlük dünyada
Değer mi dalaşmaya ?
Anlaşmak lazım

Bir geri adım atsan
Hayatın mı söner ?
Zor olsa da
Denemeye değer…

Her şey güzel olacak
Her şey güzel olacak
Her şey güzel…

OYA ÜNLÜ KIZIL: KOÇ TOPLULUĞU OLARAK ÜSTÜMÜZE VAZİFE

Oya Ünlü Kızıl: “Ülkemize, tarihimize, gençlerimize ve sporcularımıza yakışan muhteşem bir gün yaşadık.”

Koç Topluluğu olarak ekonomik ve toplumsal kalkınmayı bir bütün olarak görüyor, ‘Üstümüze Vazife' bilinciyle hareket ediyoruz. Tam da bu sebeple bugün Samsun'da bulunmayı hem çok önemsiyor hem de üstümüze vazife olarak görüyoruz.

Kurtuluş Savaşı mücadelemizin başladığı bu şehirde, ülkemize, tarihimize, gençlerimize ve tüm sporcularımıza yakışan muhteşem bir gün yaşıyoruz. Koç Holding olarak 19 Mayıs'ın 100'üncü yılında, Gençlik ve Spor Bayramımızın çok daha büyük coşkuyla, heyecanla ve tarihimize yakışır bir şekilde kutlanmasının bir parçası olduğumuz için de gurur duyuyoruz.

https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/19mayisinyuzuncuyilindayuruyoruzyolunda4801398/

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ensar ve Türgev Vakıflarının ABD’deki uzantısı TÜRKEN Vakfı Pensilvanya’ya şube açtı! İmamoğlu duruşması ertelendi! Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Özgür Demirtaş ve Mahfi Eğilmez ne dedi? Kılıçdaroğlu'nun masasındaki rapor: Beş ayrı sektöre 418 milyar dolar aktarılmış