Diyanet İşleri Başkanlığının 2018 yılı bütçesi, 8 milyar 356 milyon 36 bin lira oldu. 2019 yılında ise 10 milyar 445 milyon 979 bin lira harcadı.
Diyanet'in 2020 yılı bütçesi de 11 milyar 519 milyon 609 bin lira olarak öngörüldü. Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda, kurum bütçesinin yüzde 97'sinin personel maaşları ve SGK prim giderlerine ayrıldığını açıklamıştı.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, '2020 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Programı' ile ilgili 81 il müftüsüyle yaptığı istişare toplantısında, "Milletimizin kurban emanetini, en güzel şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız" dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, '2020 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Programı' ile ilgili 81 il müftüsüyle istişare toplantısı yaptı.

Başkanlık Merkez Binası'nda online olarak gerçekleştirilen toplantıya, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Osman Tıraşçı, Dr. Selim Argun, Dr. Burhan İşliyen, Başkanlığın üst düzey yöneticileri, TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı İhsan Açık da katıldı. Video konferans sistemi ile gerçekleştirilen toplantıda, programla ilgili yapılan hazırlıklar değerlendirildi. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, toplantıda yaptığı konuşmada, "Milletimizin kurban emanetini en güzel bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırma noktasında büyük bir gayret içerisinde olacağız" ifadelerini kullandı.
Vekaletle kurban kesim organizasyonu yapan tüm kuruluşların denetleme görevinin önceki yıl kanunla Diyanet İşleri Başkanlığı'na verildiğini hatırlatan Erbaş, "İnsanımızın kurban emanetinin yerine ulaştırılması önemli. Bu konuya neden bu kadar önem veriyoruz, çünkü bu bir emanettir ve daha önceki yıllarda istismar edildiğini biliyoruz. Bu vebalin altında kalmamak için elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekiyor" diye konuştu.
Erbaş, geçen yıl Türkiye'nin tüm il ve ilçelerinde, dünyanın 149 ülkesinde 'Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Programı'nı yerine getirdiklerini dile getirerek, gayretleri için il müftülerine ve din görevlilerine teşekkür etti.
https://www.gercekgundem.com/guncel/191694/2019da105milyarharcayandiyanettenvekaletlekurbantalebi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: "Gitmelerini beklerken yeni bir Suriyeli göç dalgasıyla karşılaşabiliriz"12 izlenme
Görüntüler İstanbul'dan: Otobüsteki kadın sinir krizi geçirdi "Benim ülkemi lezbiyen yapamayacaksınız" diyerek bağırdı40 izlenme
Türkiye 'Atatürk'ün askeri'ni konuşuyor !992 izlenme
'128 milyar dolar nerede?' afişleri hakkında mahkemeden flaş karar!54 izlenme
50 barodan ortak açıklama: Cumhuriyetin kuruluş felsefesine aykırı121 izlenme
Türkiye Süper Kupası'ndaki kriz Avrupa'yı salladı: Çağdaş Atatürk, Suud'a uymadı45 izlenme
12 yaşındaki erkek çocuğa tarikatçıların yurdunda defalarca tecavüz!256 izlenme
Sinan Oğan, Erdoğan'ı destekleyerek kendisine 'cennetin kapılarını' mı açtı? 60 milyonluk mülkü servetine kattı iddiası!26 izlenme