İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, 20212022 öğretim yılı için yabancı öğrenci kabulü kontenjanını 10 bin 115 olarak açıklamıştı. Toplamda 21 bin 260 öğrencinin kabul edileceği üniversiteye yabancı uyrukluların bölümlerine göre 2 bin 800 TL ile 54 bin TL arasında ücretlerle kayıt edileceği belirtilmişti.
CHP İzmir Milletvekilleri Özcan Purçu ve Tacettin Bayır'ın tepki gösterip Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi vermesinin ardından üniversiteden açıklama geldi.
İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nden yapılan açıklamada "Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) Uluslararasılaşma Strateji Belgesi’nde pilot seçilen üniversitemiz, uluslararası öğrenci sayısını artırmaya yönelik çalışmalardan doğrudan sorumludur. Dolayısıyla burada, tercihimiz değil ulusal yükseköğretim politikalarına uyma zorunluluğumuz bulunmaktadır" denildi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle:
"Yükseköğretim Kurumları Sınavı2021’in tercih döneminde; üniversitemizin yabancı uyruklu öğrenciler için ayırdığı kontenjan, birkaç husus dikkate alınarak belirlenmiştir. Öncelikle, bağlı olduğumuz Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) Uluslararasılaşma Strateji Belgesi’nde pilot seçilen üniversitemiz, uluslararası öğrenci sayısını artırmaya yönelik çalışmalardan doğrudan sorumludur. Dolayısıyla burada, tercihimiz değil ulusal yükseköğretim politikalarına uyma zorunluluğumuz bulunmaktadır. Açılan kontenjan YÖK’ten onay alındıktan sonra kamuoyuna duyurulmuştur.
Ayrıca üniversitemiz, mensup ve mezunları ile büyük bir ailedir. Bizler de ihtiyaç duydukları alanlarda onlara her türlü imkanı sunar; özellikle öğrencilerimiz konusunda hiçbir kısıtlamada bulunmayız. Kurumumuz güçlüdür, muktedirdir. "Gelir öğrenciler için kullanılacak"
Yabancı uyruklu öğrencilerden veya sosyal tesislerden elde edilecek gelirin tamamı, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 46. maddesi, ‘i’ bendinde açıklandığı üzere öğrencilerin beslenme, barınma, sağlık, spor, kültür ve diğer sosyal hizmet giderleri gibi alanlarda kullanılır. Sayıştay denetimine tabi bu konuda, ilgili mevzuat sarihtir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan öğrenci adaylarımıza bu yıl tahsis edilen kontenjan ise geçen yıla göre artırılmıştır. Bunun yabancı uyruklu öğrenciye ayrılan kontenjanla yakından uzaktan alakası bulunmamaktadır. Yabancı uyruklu öğrenci alım sürecindeki sınav da akademisyenler tarafından hazırlanmakta ve titizlikle düzenlenmektedir.
Üniversitemize, başarılı olan ve kriterleri uyan yabancı uyruklu öğrenciler kayıt yaptırmaktadır. Geçen akademik yıl üniversitemizde 2200 uluslararası öğrenci kontenjanı ayrılmış; sadece 700 yabancı uyruklu öğrenci kayıt yaptırmıştır.”
Bir lebaleb skandalı daha! 'Çok yüksek riskli' grupta yer alan kentte AKP'li yöneticiler mağaza açılışı yaptı!123 izlenme
16 ilde yapılan ankette bomba sonuçlar: Halk AKP'yi istemiyor!47 izlenme
Bakanlıktan mısır ithalatına vize16 izlenme
Bakan Şimşek: Ev sahiplerinin kira gelirlerine inceleme başlattık32 izlenme
Özgür Özel: Akın Gürlek mahkeme mahkeme gezdirilmektedir, hukuku katletmektedir77 izlenme
İşte İBB'deki ihale skandalını ortaya çıkaran o ÇEK!133 izlenme
Antalya’nın Alanya ilçesinde orman yangınları devam ederken AKP’li başkanların göbek atıp dolar saçtığı anlar ortaya çıktı37 izlenme
İmamoğlu'ndan Ataşehir'de 39'uncusu düzenlenecek olan "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" ilçe mitingine davet: "İstanbul tarih yazdı, yazmaya devam ediyor"25 izlenme
Seçmen listeleri askıdan iniyor: Yarın son gün!
İSPARK'ta fiş vurgunu! Soylu, vurgunu böyle sakladı!
Eski Başsavcı İlhan Cihaner’den cumhuriyet savcılarına çağrı: "Ali Yeşildağ’ın iddiaları somut, ihale komisyonu hakkında derhal soruşturma açılmalı"
Adnan Oktar’ı ‘savcı’ FETÖ’cü yapmış!