
İstanbul Emniyeti’ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce Adnan Oktar yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda haklarında yakalama kararı bulunan 106’sı kadın 235 şüpheliden 190’ı gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların ifade işlemleri de sürüyor. Soruşturmaya konu olan şikayet dilekçeleri ve müşteki ifadelerinde de çarpıcı detaylar var.
Sözcü soruşturmadaki en çarpıcı ifadelerden birisine ulaştı.Müşteki Ö.M.’ye ait ifadede Adnan Oktar ve yapısına ilişkin çarpıcı bilgiler yer alıyor.
Yıllarca yapının içerisinde yer alan Ö.M. savcılığa verdiği ifadede Adnan Oktar örgütü ile FETÖ’nün ilişkisini gözler önüne serdi.
Adnan Oktar’ın 2010 yılından önce Fethullah Gülen aleyhine birkaç kez açıklama yaptığını hatırlatan Ö.M. “Bu konuşmasından sonra hakkında bir tarihi eser kaçakçılığı davası başlatıldı ve Adnan Oktar bu dava üzerinden tehdit edildi.” dedi.
Soruşturmayı yürüten savcının Oktar’a; “Üç gün boyunca Fethullah Gülen’i öven yayınlar yap” diye talimat verdiğini ve Oktar’ın da buna uyduğunu belirten Ö.M. “Savcı, görüntülerde de göreceğiniz üzere istediğini yaptırmış ve Adnan Oktar’ı FETÖ güdümüne sokmuştur. Bu olaydan sonra cemaat olarak başta başkanlık sistemine karşıt olmak üzere birçok bakan, Diyanet İşleri başkanı ve FETÖ’nün istemediği önemli şahsiyetler hakkında olumsuz propaganda ve karalama kampanyası başlattık” diye konuştu.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/adnanoktarisavcifetocuyapmis2520455/
Zincir mağazalar için büyük ŞOK! Migros, Carrefoursa ve BİM'İN itirazlarını haksız bulan mahkeme, mağazaların itirazlarına red çekti.34 izlenme
Atatürk gitti Eti geldi!800 izlenme
Antalya alev alev: Perge Antik Kenti felaketten döndü Gazipaşa'daki yangın sürüyor22 izlenme
Osman Gökçek'i terleten soru: Babasının dinozorlarını o bile savunamadı24 izlenme
Kentteki vaka sayısı yeniden artışa geçti! Nedeni ise şaşırttı!76 izlenme
İmamoğlu: İnancımı, dini ve milli duygularımı ölçecek adam anasının karnından doğmadı785 izlenme
Milyonlarca emekliye kötü haber: O düzenleme torba yasaya girmedi...21 izlenme
Adaletin Saray’ı da gecikti: Milyonlar harcandı24 izlenme