Koronavirüsle ilgili tüm çalışmaları Huber Köşkü’nden yöneten Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dördüncü kez yapılacak dijital kabine toplantısına da buradan başkanlık edecek. Edinilen bilgiye göre toplantının ana gündem maddesini koronavirüse karşı alınacak tedbirler oluşturuyor. Toplantıda 23 Nisan kutlamalarına yönelik üç farklı formül ele alınacak.
DÖRT GÜNLÜK YASAK
Toplantıda ilk olarak 23242526 Nisan’ı kapsayan dört günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi önerisi tartışılacak. Ancak bir süre önce gündeme gelen bu formüle Ramazan ayı öncesine denk geldiği için marketlerde yığılmaya yol açabileceği gerekçesiyle sıcak bakılmıyor.
SADECE MARKETLER AÇIK
İkinci formül ise 2324 Nisan’da dışarıdaki yoğunluğun artmaması için sadece marketlerin açık kalması ve diğer işyerlerinin tamamının kapalı olmasına dönük öneri olacak. Yine formüle göre, 2526 Nisan’da 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta son iki haftadır uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasağının devam etmesi öngörülüyor.
CUMHURBAŞKANI KARAR VERECEK
Hürriyet’ten Erdinç Çelikkan’ın haberine göre; kabinede gündeme gelecek üçüncü formül ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda tatil olması, 24 Nisan cuma günü işyerlerinin normal mesai yapması. Hafta sonu 30 büyükşehri ve Zonguldak’ta sokağa çıkma yasağı uygulanması. Son karar Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu’nun. Tüm önerilerin artıları ve eksileri detaylarıyla ele alındıktan sonra son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek. Toplantıda Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe’de inşa edilen koronavirüs hastanelerindeki son durum da ele alınacak. Erdoğan’ın helikopterle inceleme sırasında Sancaktepe’de yapılan hastanenin çevresinin süratle ağaçlandırılması için talimat verdiği de öğrenildi.
ERDOĞAN İSTİKLAL MARŞI OKUYACAK
Öte yandan, Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Meclis Başkanı Mustafa Şentop’la konuştuğunu belirterek 23 Nisan kutlamasına ilişkin bilgi verdi.
Meclis Başkanı Şentop, “23 Nisan günü saat 21.00’de evlerimizden, balkonlarımızdan İstiklal Marşı’nı okuyalım” diye bir çağrıda bulunmuştu.
Selvi, şunları yazdı:
“23 Nisan 2020 tarihinin Meclis için özel bir anlamı var.
Çünkü 23 Nisan 1920’de açılan Meclis bu yıl yüzüncü yaşını kutlayacak. Meclis’in yüzüncü yılı için kapsamlı bir hazırlık yapılmıştı. Meclis Başkanı Mustafa Şentop’la konuştum. 23 Nisan gününe özel, sadece o gün için yapılacak olanların yapılamayacağını ancak diğer etkinliklerin eylül ve ekim aylarında yerine getirileceğini anlattı.
Ancak 23 Nisan 2020’de saat tam 21.00’da çok özel bir an yaşanacak. Meclis’in yüzüncü yaşına özel olarak o an televizyonlar canlı yayına geçecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tam saat 21.00’de İstiklal Marşı’nı okuyacak. Meclis Başkanı Mustafa Şentop da aynı anda Meclis bahçesinden İstiklal Marşı’nı okuyacak.”
https://odatv4.com/23nisandayeniyasaklargeliyor20042035.html
Süper Kupa finalinde yeni kriz! Suudiler paralarını geri istiyor28 izlenme
İşte İmamoğlu'nun tutuklandıktan sonra belediye çalışanlarına ilk talimatı!14 izlenme
Kırşehir’de büyük ayıp! Atatürk büstü boş araziye atıldı!148 izlenme
Ekonomist Atilla Yeşilada: 90’ların fiyat belirsizliğine sürükleniyoruz37 izlenme
Memur ve emekliye yeniden maaş hesaplaması yaptıracak detay!102 izlenme
Türk çiftçisinin hali İngiliz basınının gündeminde! "Geçen yıl 3 bin liraydı, şimdi 13 bin"32 izlenme
Hüsnü Mahalli AKP’deki son durumu açıkladı 'AKP çevrelerinden kastediyorum edindiğimiz izlenim şu parti marti kalmadı, dağıldılar'49 izlenme
Sedat Peker bugün de 13 derin işaret mesajı paylaştı!116 izlenme