Adalet Bakanlığı, 39 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle hazırlanan 63 fezlekeyle ilgili işlemleri tamamladı. Bakanlık, bu dosyaları TBMM'ye iletilmek üzere Cumhurbaşkanlığı'na gönderdi.
Gönderilen fezlekelerden 53'ü, HDP'li 32 milletvekili hakkındaki suçlamaları içeriyor. HDP Van milletvekilleri Sezai Temelli ile Muazzez Orhan Işık hakkında 4'er, HDP Van Milletvekili Tayip Temel ile HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran hakkında 3'er fezleke bulunuyor. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz'in ise 4 fezlekesi yer alıyor.
ARALARINDA KEMAL KILIÇDAROĞLU VE ÜMİT ÖZDAĞ'IN DOSYASI DA VAR
Gönderilen fezlekeler arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Cumhurbaşkanına hakaretten" bir dosyası bulunuyor.
Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt hakkındaki fezleke ise tartışma programında Gazeteci Latif Şimşek'e yönelik eylemlerinden dolayı "kasten yaralama", "alenen hakaret" ve "tehdit" suçlarını kapsıyor.
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında hazırlanan bir fezleke de gönderilen dosyalar arasında yer aldı.
Yeniçağ
AKP'li belediye 3 dakikalık video için 220 bin lira ödedi!137 izlenme
AKP’nin dağıttığı maskelerle ilgili şoke eden iddia… Meclis’e taşındı120 izlenme
Ali Hamaney muamması: İsrail öldü dedi, İran yalanladı26 izlenme
Türk tekstil devi iflas etti!19 izlenme
Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, depremin vurduğu Malatya'yı ziyaret etti.29 izlenme
Deprem bölgesindeki yurtta şampuan kullanan itfaiye erinden duygulandıran hareket41 izlenme
Financial Times’dan seçim öncesi ekonomi analizi: "Erdoğan seçilirse…"40 izlenme
Ahmet Özer'in temiz kağıdını gösteren Özgür Özel soruşturmadaki büyük çelişkiyi açıkladı34 izlenme
Emekli zam oranına isyan etti: "Bizi yönetenlere söylüyorum, bu toprağın altı da var"
DSP lideri Önder Aksakal iyice şaşırdı: "Deniz Gezmiş bugün olsaydı Erdoğan'a oy verirdi"
Skandal iddia! "Dünya o cihatçıyı ararken, Türk vatandaşlığı alıp Antalya'da turizmci oldu"
İstanbul'da bir haftada 3 mevsim: Kar gitti, lodos geliyor, sağanak kapıda