Meclis'te son 4 yılda muhalefetin sadece müsilaj, kadına şiddet, iklim değişikliği, deprem önlemleri, Rabia Naz olayı, bilişim bağımlılığı, hayvan hakları, ender hastalıklar, aromatik bitkiler ve down sendromuna ilişkin talepleri benimsendi. Bu konularda muhalefetin verdiği Meclis araştırma önergelerinin benzerini daha sonra AKP de hazırladı ve Genel Kurul'da böyle kabul etti.
MHP'YE DE VETO
Sözcü'de yer alan habere göre, yılbaşından bu yana 90 Meclis araştırma önergesi reddedildi. 27. dönemde EYT, 3600, KYK, SGK, çiftçi borçları, emekli ikramiyesi, ev kadınına emeklilik gibi yaklaşık 2 bin yasa teklifi de ya gündeme alınmadı ya da hiç görüşülmedi. İktidar ortağı MHP'nin verdiği “Kamu kurumu isimlerinde T.C. ibaresi bulunma zorunluluğu” gibi birçok yasa teklifi de komisyonda bekliyor. MHP'nin af ve seçim yasasında değişiklik teklifleri ise AKP'nin desteği ile benimsendi. Bu yıl muhalefet ülke sorunlarıyla ilgili 90 ayrı araştırma istedi. CHP, İYİ Parti ve HDP'nin tarımdan sağlığa, hayat pahalılığından sağlıkçıların sorunlarına, dövizden akaryakıt fiyatlarına kadar onlarca konunun araştırılması istemi AKPMHP tarafından kabul görmedi.
Son dönemde muhalefetin reddedilen kanun teklifleri şöyle: 3600 ek gösterge verilmesi. Bayramlarda emeklilere ödenen ikramiyenin 1.500 TL'ye çıkarılması. Asgari ücretten vergi alınmaması. Tabletlerden alınan ÖTV ve KDV'nin kaldırılması. Koronavirüsün sağlık çalışanları için meslek hastalığı sayılması. EYT'lilerin mağduriyetinin giderilmesi. Ev kadınının emeklilik hakkı kazanabilmesi. Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınması. 65 yaş üstüne 155 lira yakacak yardımı yapılması. Gebze, Ereğli, Akşehir, Cizre, Siverek ve Erciş'in il yapılması. Annelere SGK öncesi doğum borçlanması hakkı verilmesi. KYK borçlarının silinmesi. Reklam panoları ve tabelalarda Türkçe kullanılmasının zorunlu olması. Şehitlik ve gazilik unvanlarına sahip okulların adlarının değiştirilmemesi teklifi.
Reddedilen Meclis araştırma önergeleri ise şöyle: Vatandaşı yoksulluğa sürükleyen sebepler. Ekonomideki olumsuz tablonun nedenleri. Dar ve sabit gelirli vatandaşların zamlardan ne kadar etkilendiği, ekonomik kayıpları ve yaşanacak mağduriyetler. Döviz kurunda yaşanan artışlar. Kur garantili mevduat sisteminin getireceği borç yükü. TürkiyeKatar ilişkilerinin maliyetleri. Sözlü sınavlar, şaibeler, yanlış uygulamalar. İlaç ve tıbbi cihaz sektöründe faaliyet gösteren yerli üreticilerin sorunları. Sağlık emekçilerinin yaşadığı sorunlar. Bandrol basım ihalesinde Hazine'nin uğradığı zarar. Fırıncıların sorunlarını araştırılması. Tarikat ve cemaat yurtlarında yaşanan sorunlar. Taşımalı eğitimde servis işletmelerinin sorunları. Limon üreticilerinin sorunları. Elektriğe yapılan zamlar. İş cinayetlerinde yaşanan artışlar. Türk Telekom özelleştirmesinde devletin uğradığı zarar. Temel mal ve hizmetlere yapılan zamların geri alınması. Motorkuryelerin sorunları. Tütün üreticilerinin sorunları. Hekimlerin istifası ve yurtdışında çalışmayı tercih etmesi.
Şehir Hastanelerinin işletmeleri kimlere gitti?85 izlenme
Mansur Yavaş AKP'li meclis üyesini fena bozdu! 'Ağzımı mı tıkayacaksın? Benim nasıl yöneteceğime sen karışamazsın!'64 izlenme
Yoksul çocuğa 3 liralık yardım5 izlenme
Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın'dan flaş açıklama! Sedat Peker seçim öncesi ifşa videolarını yayınlamayacak mı?41 izlenme
AKP karışıyor! Metin Külünk’ten Osman Nuri Kabaktepe ve seçimi kaybeden adaylara çağrı23 izlenme
Mecliste, yoğun istifa protestosuyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanı'nı konuşturmadılar !1979 izlenme
Kenan Evren'in adı silindi: Bülent Ecevit'in adı verildi166 izlenme
İnceleme sonrası Ege kıyıları için korkutan bir uyarı daha: "Yıkıcı etkisi olacak"26 izlenme
Akın akın geliyorlar! Mülteciler bu kez boruların arasından çıktı
Kriz sürüyor! Almanya, eski Kızılay Başkanı’na da vize vermedi
Koltuk altında göçmen kaçakçılığı! Nefes almak için kurdukları sistem pes dedirtti
Hayatını kaybeden Menzil şeyhi Abdülbâkî Erol için "Evliya" türbesi yaptırıldığı ortaya çıktı