Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK), elektrik piyasasının pandemi ile değişen alışkanlıklara uyum sağlayabilmesi ve özellikle de sokağa çıkma kısıtlamasına takılan vatandaşların sorun yaşamaması için elektrik tüketicilerinin haklarını belirleyen Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği'nde bir dizi düzenleme yaptığı belirtildi.
Geçen yılın aralık ayında görüşe açılan ve şubat ayında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi beklenen düzenleme kapsamında 65 yaş üstü tüketiciler, şehit aileleri ve gazilerin elektrikleri borçlanmadan ötürü kesilmesi oldukça zorlaşacak.
Cuma günleri, sokağa çıkma yasaklarının olduğu hafta sonları ve bayramlarda da elektrik kesme işlemi uygulanmayacak. Elektrik kesme işlemleri yalnızca pazartesiperşembe günlerinde saat 08.00 ile 15.00 arasında yapılabilecek.
Yönetmelikte yapılacak söz konusu değişikliğe göre, aboneliğin 65 yaş üstündeki bir tüketiciye ait olduğu ev kullanıcılarının, engelli kullanıcıların ve şehit aileleri ile muharip/malul gazilerin elektrikleri yalnızca art arda 3 faturanın ödenmemesi halinde kesilebilecek.
Bakanlık o firmaları ifşa etti! İşte halka domuz eti yediren firmalar!304 izlenme
Erdoğan Adalar'ı imara açtı, Diyanet’in Heybeli'deki ‘İslami merkez‘ planı suya düştü24 izlenme
Millet İttifakı'nda 'miting' kararı: Hem İmamoğlu ve Yavaş'la hem de tek başına24 izlenme
Mahkeme Başkanı amca Salim Güran'ın yüzüne karşı sordu: "Narin'i kim öldürdü?"70 izlenme
CHP'li belediyenin yetkisi, yönetiminde Hürriyet yazarının olduğu özel şirkete devredildi!94 izlenme
Son dakika.. Vakıfbank dünya şampiyonu oldu!112 izlenme
Trafik sigortalarına fahiş zam! Ağustos zammının ardından bir zam da Eylül'de gelecek35 izlenme
AKP'li belediyeler halka değil; vakıflara, derneklere çalışıyor!152 izlenme