Home
30 Kasım 2023 ( 10 izlenme )
Reklamlar

7500 lira maaş alan SSK ve BağKur emeklilerin alacağı zamlı maaş ortaya çıktı! İşte 2024'teki zam sonrası yeni maaş tablosu


Milyonlarca emeklinin merakla beklediği yeni yıl zammı için net tablo ortaya çıktı. SSK, BağKur ve bütün emeklileri ilgilendiriyor. İşte ayrıntılar...


Emekliler, Ocak ayı zammına yaklaşırken yeni gelişmeleri merakla bekliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emeklilere yönelik ek iyileştirme çalışmalarının planlandığını açıkladı.

Yılmaz, "7 bin 500 liranın altındaki maaşlar için elimizden geleni yaparak bütçe imkanlarını zorlayacağız" dedi. Ayrıca, Ocak zammı konusunda yeni veriler gelmeye devam ediyor. Özellikle Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve BağKur emeklileri, memur emekli aylıklarıyla denk hale getirilme beklentisi içindeler. Ancak, en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar...

Türkiye'de milyonlarca emekli ve çalışanın merakla beklediği Ocak zammına ilişkin önemli bir gelişme yaşandı.

Yapılan değerlendirmelere göre, SSK ve BağKur emeklilerine %39.59, memur ve emeklilere ise %51.44 oranında zam yapılması bekleniyor.

Emeklilerin Ocak zammı yaklaşırken, gözler aynı zamanda ek iyileştirmelere çevrildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada şu ipucunu verdi:

"Yıl sonunda memur zammı belirlenecek. Bu zam, memur emeklilerine de yansıyacak. İşçi emeklileri genellikle daha az alıyorlar. Bu dengesizliği gidermek gerekiyor gibi görünüyor. 7 bin 500 liranın altındaki maaşlar için bütçe imkanlarını zorlayarak elimizden geleni yapacağız. Ancak bunu yaparken de ekonomik dengeleri gözetmek, enflasyonla mücadeleyi unutmamak önemli."

Memurların ve emeklilerin Ocak zammı için ipuçları gelmeye devam ediyor. SSK ve BağKur emeklilerine %39.59, memur ve memur emeklilerine ise %51.44 zam bekleniyor.

Finansal Kurumlar Birliği'nin Ekonomik Görünüm Beklenti Anketi'nde, 2023 yıl sonu enflasyon beklentisinin ortalama %67.19 olduğu belirlendi. Bu, 2023'ün ikinci yarısında enflasyonun %39.59 olarak gerçekleşeceği öngörüsünü ortaya koyuyor.

Ocak ayında, bu yılın ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında zam alacak SSK ve BağKur emeklilerinin artışı tahmini olarak %39.59 olacak.

Memurların ve memur emeklilerinin %15 zamma eklenecek enflasyon farkı da tahmini olarak %31.69'u bulacak. Böylece memurların ve memur emeklilerinin Ocak ayı zam oranı %51.44'e ulaşacak.

7500 lira maaş alan SSK ve BağKur emeklilerin alacağı zamlı maaş ortaya çıktı! İşte 2024'teki zam sonrası yeni maaş tablosu 11

7500 lira maaş alan SSK ve BağKur emeklilerin alacağı zamlı maaş ortaya çıktı! İşte 2024'teki zam sonrası yeni maaş tablosu 12

Günboyu

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

TL dibi gördü! Euro ve dolar kurundan yeni tarihi zirve! Kılıçdaroğlu’ndan ‘Borsa’ çıkışı: "15 Mayıs günü soruşturma emri vereceğim" Bu iddia şeytanın bile aklına gelmez! Skandal corona açıklaması! MHP'den istifa eden Başkan İYİ Parti'ye geçti!