İktidara yakın Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, AK Parti ve FETÖ arasındaki ilişkiyle ilgili flaş ifadeler kullandı. Dilipak yazısında “Senaryoya göre AK Parti BOP ile zaten aynı projenin bir parçası olacaktı. İşin Teolojik ve Sosyolojik ayağını FETÖ, siyasi ve askeri ayağını AK Parti üstlenecekti” ifadelerini kullandı. Dilipak ayrıca, FETÖ’nün ‘Örtülü bir af’ beklediğini de dile getirdi.
Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak’ın “FETÖ’cülerin 2020 için beklentileri” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:
“Cemaat Türkiye’de “örtülü bir af” beklentisi içinde. Diyorlar ki, “Yeni yargı düzenlemeleri ile ve Yargıtay kararları, AYM kararları çerçevesinde suçun niteliği değişecek ve birçok kişi cezaevinden çıkabilir.
Israrla üzerinde durduğum bir konu var benim: FETÖ’cüler bir halt ettiler, darbeye kalkıştılar ve cezalandırılıyorlar. Bir kısım davalar sonuçlanırken bir yandan yeni açılan davalar var olduğu gibi açılacak olan davalar da var.
Daha önemli bir konu var aslında, onu ıskalıyoruz. Siyasi endişe dini endişenin önüne geçti. FETÖ’nün dini piyasaya hakimdi. O dine inananlar, her partide vardılar, daha çok da AK Parti’de örgütlenmişlerdi. Senaryoya göre AK Parti BOP ile zaten aynı projenin bir parçası olacaktı. İşin Teolojik ve Sosyolojik ayağını FETÖ, siyasi ve askeri ayağını AK Parti üslenecekti. Bu proje “one minute” ile çıkmaza girince ipler koptu. 15 Temmuz gündeme geldi. 17/25 veya 15 Temmuz öncesi dönemde bu dine inananlardan darbeye destek vermeyenler yargı sürecinin dışında kaldılar.”
https://www.haber3.com/guncel/politika/abdurrahmandilipakfetoafbekliyorhaberi5067952
Esnaf odalarından fatura tepkisi: "Bundan sonrası iflas ve iş yeri kapatmadır"47 izlenme
Cumhur İttifakı halka hizmetin önünü kesiyor: Halk Ekmek'e engel!133 izlenme
Suriyeli sahte rehberden İstanbul'da skandal Atatürk tanıtımı! 'Mustafa Kemal Atatürk tamamı altın olan hamamda özellikle süt banyosu yapıyormuş'50 izlenme
1 milyon 100 bin metrekarelik alan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile yapılaşmaya açıldı! CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç: Muğla satışa çıkarıldı!77 izlenme
Milli eğitimde 'silahlı eğitim' dönemi!79 izlenme
Patates sofranın lüksü oldu! Üretici fiyatı dibi gördü, market fiyatı rekorlara doymuyor!42 izlenme
Limon da lüks oldu! Kilo fiyatını gören isyan etti: "Alamayız, yiyemeyiz"10 izlenme
Küresel gıda fiyatları 2,5 yılın dibinde, Türkiye’de ise 38 aydır aralıksız artıyor20 izlenme
Müdür Yardımcısından öğrencilerine skandal soru!
Andımız’a ırkçı diyen HÜDA PAR dün Erdoğan’a destek kararı almıştı, bugün AKP'li isim Andımız için 'Gayrı İslami marş' dedi
İşsizlik cinneti: Eşini ve 3 yaşındaki çocuğunu öldürüp intihar etti
Kayyum Gürsel Tekin'e kötü bir haber daha geldi! Talebi reddedildi