Afganistan'ın Ankara Büyükelçisi Amir Muhammed Ramin, Afgan sığınmacıların hepsinin yasadışı yollar ile gelmediklerini iddia etti. Ramin son seçimlerde de oy kullanan Afganların sayısını ise 6065 bin civarında olduğunu belirtti.
Ankara'da Diplomasi Muhabirleri Derneği üyelerinden oluşan bir grup gazeteci ile yaptığı söyleşi de skandal ifadelere imza attı.
Söyleşide sığınmacılar başta olmak üzere birçok konuda düşünceleri dile getiren Ramin, geçtiğimiz seçimlerde de muhalefet partilerinin kampanyasında ‘’tartışmalı ve hedef gösterici’’ açıklamaların, hassas olan ortamı daha da zorlaştırdığını belirtti.
PROBLEM SIĞINMACI DEĞİL EKONOMİ
Büyükelçi Ramin aslında sığınmacıların bir problem olmadığı imasında da bulundu. Ramin’e göre problemlerin asıl nedeni ise ekonomi. Bu konuda da, ‘’Ekonomideki tablo kötüleştiğinde insanlar ile devlet ve hükümet ilişkisinde güven azalıyor. İnsanlar etrafta bir suçlu arıyorlar’’ açıklamalarını yaptı.
TÜRKLER’DE GÖÇMEN
Sığınmacı sorununun aslında dünyanın her yerinde olduğunu belirterek, Türklerin de göçmen olduğu iddiasında bulunan Büyükelçi, ‘’Türkler de Asya'dan buraya göçmeseydi belki bugün Türkiye olmazdı. Göçmenler olmasa ABD de bugünkü Amerika olamazdı.’’ dedi.
6065 BİN SEÇMEN VAR
Türkiye’deki Afganları 3 kategoriye ayıran Ramin, 50 bin kadar Afgan’ın oturma izni olan düzenli göçmenlerden oluştuğunu belirtirken, yasa dışı şekilde gelen Afganların sadece 100150 bin kadar olduğunu ama şu anda da 5060 bin’e kadar düştüğü ifadelerinde bulundu.
Son seçimlerde de sadece 6065 bin kadar Afgan seçmenin oy kullandığını da belirten Büyükelçi Ramin, sadece 4 bin kadarının son yıllarda mülk satın alarak vatandaşlık aldığı iddiasında bulundu. Geriye kalan Afganların da aslında on yıllardır bu topraklarda yaşadığını savundu.
Sığınmacıların İran yolu ile Türkiye’ye geldiğini söyleyen Ramin, bu sığınmacılara da uluslararası göç derneklerinden maddi yardım geldiğini aktardı.
Gazetecilerin ‘’Bu verilerden nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz?’’ sorusuna ise, Göç İdaresi'nin resmi rakamları şeklinde cevap verdi.
CHP 24 BİN DEMİŞTİ
Son seçimlerden sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı görevinden istifa eden Onursal Adıgüzel ise seçimlerden hemen önce yaptıkları çalışmalarda, oy kullanacak Afgan sayısını 23.578 olarak belirtmişti.
Yeniçağ
Benzin ve motorine zam üstüne zam! Dolar rekor kırdı!163 izlenme
Erdoğan’ı üzen bir anket daha: AKP, çekirdek seçmen kümesini kaybetmeye başladı!28 izlenme
AKP'li vatandaştan iktidara HDP ile görüşme isyanı! 'HDP hani teröristti? Bir daha AKP'ye oy vermeyeceğiz!'28 izlenme
Meclis galerisinde rahatsızlanan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez hayatını kaybetti.26 izlenme
Gökçek Bank Asya'ya 1300 dönüm arazi vermiş!703 izlenme
Operasyon geçirdiği için Erzincan'a gidemediğini söyleyen Bakan Özhaseki Adana ve Osmaniye'de kura çekilişlerine katılmış22 izlenme
Özel'den Erdoğan'a jet yanıt geldi! "O ses kaydındaki şahıs AKP'ye katıldı"16 izlenme
ENAG'dan 'fakirleştiren büyüme' vurgusu: Daha da artacak29 izlenme
Houston Emniyet Müdürü Trump'a çok fena çaktı ! 'Burası Hollywood değil, söyleyecek yapıcı bir şeyin yoksa çeneni kapa'
Selçuk Tepeli’nin ‘sığır’ ifadesine RTÜK inceleme başlattı
Erdoğan’ın açıklamasına ‘Yav he he’ yorumunu yapan gazeteciye hapis istemi!
Lüks araçları İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülünce, Dilan Polat'ın "Engin arabamı götürüyorlar" sözleri yeniden gündem oldu