Türkiye’deki sığınmacılarla ilgili yaşanan sorunlar her geçen gün gündeme gelmeye devam ediyor. Türkiye, Suriye’de iç savaşın 2011’de başlamasının ardından ortaya çıkan sığınmacı akınıyla birlikte birkaç yıl içinde dünyanın en fazla sığınmacı barındıran ülkesi haline geldi.
Ülkemiz son dönemlerde yoğun bir dış göç olgusu ile karşı karşıya gelmiştir. Özellikle Suriye’de iç çatışmalardan ve devlet saldırılarından kaçıp ülkemize sığınan Suriye sığınmacılarının sayısı yaklaşmış 3.5 milyonu geçmiş durumdadır.

ANNE VE KIZINI BIÇAKLADI
Türkiye’deki sığınmacı sorunu giderek büyürken dünyanın birçok ülkesinden de dikkat çeken haberler gelmeyi devam ediyor. O haberlere Almanya’da bir yenisi daha eklendi. Afgan bir sığınmacı kendisini yemeğe davet eden anne ve kızını bıçakladı.

KADIKÖY’DE DESTEK EYLEMİ
Sığınmacı sorununa toplumun birçok kesimi ve vatandaşlardan tepki gösterirken 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü vesilesiyle Kadıköy'de toplanan Birlikte Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi, 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü nedeniyle İstanbul Kadıköy’de Süreyya Operası önünde bir araya gelmişler, mültecilere yönelik söylemleri kınadıklarını açıklamışlardı.

“BİZ ONLARIN YANINDAYIZ”
Eylemciler, "Mülteciler eziliyor, sömürülüyor, ırkçılığa uğruyor. Biz onların yanındayız","Irkçılığa karşı sömürülen, ezilen, hedef haline getirilen tüm göçmenlerin yanındayız" yazan bir pankartları açmışlardı. Oluşum, Türkiye'ye yönelik sessiz işgal olarak nitelendirilen göçmen sorununa karşı "göçmen dostu bir dayanışma" çağrısı yapmıştı.
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti “Irkçılığın ve göçmen düşmanlığının Türkiye’de ve dünyada hiç olmadığı kadar arttığı bir dönemden geçiyoruz. Göçmenlerin hedef tahtasına konduğu, kriminalize edildiği bir seçim süreci yaşadık. Geçtiğimiz hafta ise Yunanistan açıklarında yüzlerce göçmenin hayatını kaybettiği bir katliama tanıklık ettik.”
Yeniçağ
İsmailağa'da 'İsrail' kavgası patlak verdi! Gazze üzerinden iktidarı eleştirdi 'baskı görüyorum' diyerek cemaatten ayrıldı!12 izlenme
AKP’li Körfez Belediyesi 3 milyon 551 bin 800 TL’ye olmayan asfalta kestiği fatura için ‘Ticari Sır’ dedi!58 izlenme
'Turpunan şalgamınan devlet idare edilmez' diyen çiftçi Abdullah Ceylan yeniden konuştu: "Bu kadar mahsul ektik. Soğan, patates tarlada kaldı. Devletin buna el atması lazım"12 izlenme
AKP'li Rize Belediyesi T.C. ibaresini reddetti!112 izlenme
Karabük Üniversitesi'nden HIV ve HPV iddialarına yanıt100 izlenme
İstanbul'da skandal görüntüler! Kamyonet dolusu Afganlı kaçak göçmeni sokağa bıraktılar!99 izlenme
Sedat Peker'den Sezgin Baran Korkmaz açıklaması "Bu konu sanki unutturulmaya çalışılıyor."89 izlenme
'Devlet emekli maaşlarını ödeyemeyebilir'3644 izlenme
Lüks arabasıyla Finlandiya’dan Türkiye’ye gelen gurbetçiden pahalılık isyanı: “Türkiye çok pahalı, burada yaşanmaz”
Narin Güran'ın ağabeyi Baran'dan kafa karıştıran 3 paylaşım! Hemen sildi
BDDK elektrikli taşıt kredilerinde limitleri güncelledi
Levent Göktaş'tan gazetecilere 7 sayfalık mektup