Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin tatile girmesinin ardından AKP milletvekilleri sahada halkın nabzını tutuyor, kendilerine gelen şikayet ve önerileri genel merkeze iletiyor.
Partinin oy kaybının 'durduğunu' savunan bazı AKP kaynaklarına göre partinin ücretli kesimi, özellikle de emeklileri rahatlatacak adımları atması halinde, kararsız seçmen 'partiye geri dönebilir.'
AKP’li bir grup seçmenin 'kararsıza' geçtiği ancak başka bir partiye de yönelmediği ifade edilirken, ekonomide atılacak adımların halkın cebine yansıması halinde, bu seçmenin geri döneceğine işaret ediliyor.
Enflasyon nedeniyle bazı ürünlerin 5 kat arttığını ama piyasada bunun çok çok üstünde artışlar olduğunu belirten parti kaynakları, tepkilerini "10 liraya kuru soğan mı olur?” sözleriyle dile getiriyor.
Maaşların enflasyon karşısında erimesine karşı da parti içinde formüller tartışılıyor. Konuşulan formüllerden biri, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesi veya maaşların asgari ücret oranında artırılması yönünde.
'EYT OY GETİRMEZ'
Yılbaşından sonra EYT’lilerin yararlanacağı düzenlemeye parti içinde itiraz edenler de var. Ancak seçim sürecine girilmesi nedeniyle artık bundan vazgeçilmeyeceği belirtiliyor.
Bazı parti kurmayları, EYT’lilerin büyük kamuoyu baskısı oluşturduğunu ve özellikle muhalefeti bu konuda iktidara baskı unsuru olarak kullandığına dikkat çekiyorlar.
'SESLERİNİ MUHALEFET DUYURMUŞ OLDU; ANCAK ARTIK YOLA ÇIKILDI'
EYT konusunda adım atılması konusunda geç kalındığını savunan bazı milletvekilleri, bunun partiye oy getirisinin olmayacağını belirterek, "EYT’liler bu süreçte muhalefete yakınlaştı, çünkü onların aracılığıyla sesini duyurmuş oldu. Bu aşamadan sonra biz düzenleme yapsak da muhalefetin baskısıyla yapılmış algısı oluşacak. Ancak, artık yola çıkıldı ve bu konuda düzenleme yapılacak" görüşünü dile getiriyorlar.
KRT
Şeriatçı Fatih Tezcan kudurdu: Cumhuriyete, Mustafa Kemal'e ve şehitlere hakaret!531 izlenme
Kızılay günde 1 TL kazanan esnafı icraya verdi!52 izlenme
'31 Mart’ta Gazze sevinecek’ diyen Murat Kurum, 'İsrail boykotu' listesindeki ürünleri almış!37 izlenme
Gri pasaport skandalında adı geçen AKP’li tahliye edildi!33 izlenme
KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde Erdoğan'a boykot!36 izlenme
İYİ Partili Çömez açtı ağzını yumdu gözünü: "Çocukların öldürüldüğü onlarca hastaneye kayyum atamıyorsunuz..."12 izlenme
Amasya'da arka arkaya iki deprem! Öğrenciler panikle okul bahçesine çıktı52 izlenme
AKP'li milletvekilinin hastane şovu tıp dünyasını ayağa kaldırdı27 izlenme
Mansur Yavaş’a iftira atan iş adamına başka bir davadan hapis!
Muharrem İnce iktidarı bombaladı, AKP'lilerin Şehitlerle ilgili sözlerini tek tek hatırlattı !
Türkiye bu olayı konuşuyor: 13 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda anne sanık oldu
Türkiye'deki Suriyeli sayısı 187 bin kişi arttı!