AKP’nin sandalye sayısı 300’ün altına düşünce milletvekili seçilen 22 bakanın yeni kabineye girme ümitleri suya düştü. Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak da vekil seçildiği için bakan olamıyor.
Seçim sonuçları, Meclis’te AKP’nin çoğunluğu yakalayarak kabineyi girmeyi bekleyen bakanları hayal kırıklığına uğrattı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın partinin milletvekili sayısının 300’ün altında kalması nedeniyle milletvekilleri arasından bakan ataması yapması beklenmiyor. Bakanlık sayısını Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 16’ya düşürecek olan Erdoğan’ın dışarıdan bir kabine oluşturacağı kaydediliyor. Kabinede MHP kökenli isimlere de yer verilmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçimlerden önce bakanlık sayısını 21’den 16’ya düşüreceğini, bazı bakanlıkların kaldırılacağını, bazılarının da birleştirileceğini açıklamıştı. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı’nda 5 ofis ve 9 da kurul oluşturulacak. Yeni sistem gereği bakanlar dışarıdan atanacak. Meclis içinden bir atama yapılması durumunda bakan olacak milletvekilinin yasama üyeliği düşecek. Seçim sonuçları, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından milletvekili listesine konulan bakanları da hayal kırıklığına uğrattı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AB Bakanı Ömer Çelik ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü dışında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın da aralarında bulunduğu 22 bakan milletvekili aday listesinde yer aldı. 22 bakan yeniden milletvekili seçilirken, AKP’nin milletvekili sayısının 300’ün altında kalması nedeniyle yeniden kabineye girme ümitleri suya düştü.
Belki bir ya da iki isim
Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim öncesinde Meclis’te partinin yakalayacağı çoğunluğa göre kabinenin şekilleneceğini açıklamıştı. Partinin tek başına çoğunluğu sağlayamaması nedeniyle kabineye Meclis’ten atama yapması beklenmeyen Erdoğan’ın, belki bir ya da iki ismi alabileceği konuşuluyor. Erdoğan’ın daha çok dışarıdan atama yapacağı, MHP kökenli isimlere de kabinede yer verebileceği kaydediliyor.
Makam yarışı
Bakanların milletvekili olarak devam etmesi ve kabineye alınmaması durumunda komisyon başkanlıkları ve grup yönetiminde AKP Grubu’nda büyük yarış yaşanacak. Bakanların çoğunun komisyon başkanlıklarına ve grup yönetimine getirilebileceği kaydediliyor. Bu durumda da grup ve komisyonlarda büyük bir değişim yaşanacak. MHP’ye de bazı komisyon başkanlıklarının verilebileceği kaydediliyor.
Baykal olmazsa Bahçeli yönetecek
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, kesin seçim sonuçlarını 5 Temmuz Perşembe günü açıklayacaklarını bildirdi. Resmi ilanın bu tarihte yapılması durumunda TBMM Genel Kurulu, 8 Temmuz’da toplanacak. İlk oturumda TBMM Genel Kurulu’nu en yaşlı üye sıfatıyla CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal açacak. Ancak sağlık sorunları nedeniyle Baykal’ın gelememesi durumunda ilk oturumu, MHP Lideri Devlet Bahçeli “geçici TBMM Başkanı” olarak yönetecek. Güven, tutanakların tümünün sisteme girdiğini belirterek “Buna göre cumhurbaşkanlığı seçiminde geçerli oylar 50 milyon 65 bin 80. Sayın Erdoğan’ın almış olduğu oy ise 26 milyon 328 bin 42. Bunlar, 41 gümrük kapısı sonuçları girmeden önceki son rakamlar” diye konuştu.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/1009152/Hesaplar_tutmadi.html
Skandal! SGK hasta bilgilerini 65 bin TL’ye sattı!798 izlenme
Devletin paraları FETÖ'ye nasıl aktarıldı?407 izlenme
Kılıçdaroğlu, 'Milletin Sesi' mitinginden görüntüleri paylaştı 'Bu çığlık en önemli meselemizdir'35 izlenme
Tarkan ''Vereceksen huzur ver'' diyerek seslendi: "Bu bayramda buruk içimiz. Yüzümüzün güldüğü, kalplerimizin sevinçle, ümitle dolduğu huzurlu bayramlara"25 izlenme
Bakanlık şehitler üzerinden 'zorunlu bağış' topluyor!178 izlenme
EPDK’dan elektrik tedarik tarifesinde yeni karar34 izlenme
Bakanın ‘inşaatı durdurulsun’ talimatı verdiği proje açıldı! Kurdeleyi AKP’li vekiller kesti!40 izlenme
AKP'li vekil Galip Ensarioğlu'ndan itiraf 'Kürdistan'ı kim parçalamak istiyor? Kürtler kabul etmez referandumda evet diyecekler !'486 izlenme
İngilizlerden tahmin: Türkiye dünyada küme düşecek, Çin 2028’de ABD’yi geçecek
Türkiye bu görüşmeyi bekliyor: Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan’ın ne zaman görüşecekleri belli oldu
Günlük Kiralık Evin Canımdan Düşen Rabia’nın Ölümü Hakkında Arkadaşının İfadesi Ortaya Çıktı
Menzilci patronlar yakalandı: Lütfen bu haberi kullanmayın!