Cumhur İttifakı’nın genişlemesi için HÜDA PAR ile görüşmeler yürüten AKP, partinin 14 Mayıs’taki seçimlere “kendi logosu ve aday listesi olmadan AKP listelerinden katılacağını” açıklamıştı. HÜDA PAR’lı isimlerin AKP listelerinden seçimlere katılmak istemesinin ardından kulislerde de “HÜDA PAR’li isimlerin hangi illerde aday gösterileceği” soruları gündeme geldi.
Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, partinin “Doğu illerinde daha çok muhafazakar Kürt seçmenden destek görmesi” nedeniyle, “Doğu illerinden aday gösterileceği” değerlendirmeleri yapılırken AKP’nin “HÜDA PAR ile ilgili stratejisini büyükşehirler üzerine kurduğu” ileri sürüldü. Buna göre AKP’nin HÜDA PAR ile ilgili isimleri “Doğu illeri yerine başta İstanbul olmak üzere büyükşehirlerden aday gösterebileceği” ifade edildi.
‘VEKİL SAYISI DEĞİŞMİYOR’
HÜDA PAR’lı isimlerin “başta İstanbul olmak üzere büyükşehirlerden aday gösterilmek” istenmesinin perde gerisinde, “Doğu illerinde, AKP kurulduğundan bu yana parti teşkilatlarında görev yapan isimlerin HÜDA PAR’lı isimleri milletvekili adayı olarak görmek istemediği” ileri sürülüyor.
Öte yandan AKP’nin yaptırdığı kamuoyu yoklamalarında da HÜDA PAR’ın “güçlü olduğu düşünülen illerde” AKP listelerinden aday gösterilmesi halinde, “o illerdeki AKP’li milletvekilleri sayısında bir değişikliğin olmadığının görüldüğü” iddia ediliyor. AKP’nin, HÜDA PAR’dan, başta Batman olmak üzere birkaç ilde “AKP’nin adaylarını desteklemesini istediği” ileri sürülüyor. AKP’nin, HÜDA PAR’a, “HÜDA PAR’lı isimleri seçilebilecek yerlerden aday göstereceğiz. Karşılığında HÜDA PAR, Doğu illerinde AKP’li isimlere destek versin” mesajını vermek istediği de kaydediliyor.
Yeniçağ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün 2023 yılı için uygulanacak yeni asgari ücret rakamının 8 bin 506 TL olduğunu açıkladı.23 izlenme
Karabük Üniversitesi'nin akademik kadrosundan Arap istilası çıktı63 izlenme
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: "Vatandaşın bize olan inancı karşılığını gösterdi!"43 izlenme
Bursa'da yapılacak santrale evet diyen başkan bakın kim çıktı?356 izlenme
SADAT'tan yeni savunma! 'Suçlamalar Erdoğan’ın imajını zedelemek için'75 izlenme
CHP mahkemede: Bir ayda tam 14 dava görülecek12 izlenme
Valilikten ilginç pankart yasağı: Virüs yayıyormuş!60 izlenme
Kayıp atlara ilişkin flaş iddia! MHP'li başkanın çocuklarından kim yardım istedi?41 izlenme
Marketlerde dev indirim başladı! Bakın kaç liraya indi?
Depremden 8 ay önce yapılmıştı! 42 kişinin öldüğü sitenin yıkılma sebebi ortaya çıktı
Emeklileri umutlandıran maaş teklifi Meclis'e sunuldu
Mahfi Eğilmez iktidarın faiz politikasını açıkladı: “Haramdır dediklerini bugün kurtarıcı olarak görüyorlar”