Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yeni koronavirüsün ekonomiye etkilerine ilişkin açıklamada bulunarak bu süreçte patronların destekleneceğini duyurdu.
"Piyasaların likiditeye erişiminde en ufak aksaklık olmayacak şekilde önlemler alınmış ve alınacaktır" diyen Albayrak, "En fazla etkilenen sektörler öncelikli olmak üzere tüm sektörleri kapsayacak bir dizi destek ve önlem uygulanacaktır. Koronavirüs salgınının ekonomimize etkilerine karşı hazırlıklı hale gelmeyi öncelikli gündemimiz olarak belirlemiştik. Tüm kurumlarımız dünyada alınan önlemleri, ortaya konulan öngörüleri analiz etti. Olası senaryolara karşı kendi alanlarına ilişkin yol haritalarını hazırladı" ifadesini kullandı.
Atılacak adımların Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağını söyleyen Albayrak, "Ayrıca kurumlarımız da gerekli adımları hafta boyunca atacaktır. Bu tedbirler dinamik tedbirlerdir. Süreçler yakından takip edilecek ve gerekli noktada yeni tedbirler hızla uygulamaya sokulacaktır" dedi.
https://haber.sol.org.tr/turkiye/akpdenkoronavirusekarsipatronlarikorumahazirligi282722
Abdülhamid'in torunu külliye açıyor: Tabelayı astı, para topluyor18 izlenme
Seçim hamlesi mi? Düşük anketler Erdoğan'ı harekete geçirdi, özel ekip kuruldu29 izlenme
AKP'li belediye başkanının YKS sınavında kopya düzeneği kurduğu iddia edildi20 izlenme
'Tecavüzcü Ensar' sloganı için AYM'den emsal karar!133 izlenme
Türkiye'nin içler acısı hali, ancak böyle anlatılabilirdi !10335 izlenme
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan 'Epstein' iddialarına yönelik soruşturma13 izlenme
Mansur Yavaş açıkladı: "Belediye çalışanlarına yüzde 70 zam"36 izlenme
Lüks ciple ölüme sebep olan 16 yaşındaki çocuk ve annesi Eylem Tok'un havalimanındaki görüntüleri: Gülerek Mısır’a uçmuşlar!64 izlenme