Pandemi süreci, ekonomik sıkıntılar, doğal afetler derken muhalefet erken seçim istiyor, sorunların çözümü için erken seçimin şart olduğu belirtiliyor. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimler için 2023'ü işaret ederken, açıklanan birçok anketin aleyhe çıkması AKP'yi harekete geçirdi.
Uzmanlardan oluşan bir ekip, AKPli belediyeleri incelemelere başladı. Üç gün boyunca incelemeler yapan ekip, belediyenin seçim öncesi vaatlerini takibe alıyor.
Vatandaşlarla temasların da kurulduğu incelemelerde aynı zamanda il il anket sonuçları da masaya yatırılıyor. Yapılan çalışmaların ardından hazırlanan rapor, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'ye sunuluyor.
Türkiye gazetesinin haberine göre bugüne kadar Adıyaman, Ağrı, Giresun, Samsun, Malatya, Sivas ve Trabzon’un da aralarında bulunduğu 22 şehirde incelemeler tamamlandı. İncelemelerin ardından belediyelere giden Özhaseki, "Uzman arkadaşlarımız dışarıdan bir göz olarak şehrin röntgenini çekiyor. Daha sonra biz de problemleri dinleyip çözüm bulmaya, yol göstermeye çalışıyoruz" dedi.
AKP'nin belediye belediye başlattığı incelemeler erken seçim hamlesi olarak yorumlandı.
https://www.krttv.com.tr/gundem/dusukanketlererdoganihareketegecirdiozelekipkurulduh91079.html
Yurttaş yardım valilik külliye peşinde!91 izlenme
Gökova’nın yeşili siyaha dönüştü, facianın boyutu havadan görüntülendi71 izlenme
Melih Gökçek, ayda 37 ton su kullanıyormuş! Mansur Yavaş: "O bağıran, tweet atan siyasi, baktık evinde tam 37 ton kullanıyor aylık. Bir ton dahi tasarruf etmemiş"18 izlenme
10 Kasım töreninde 'göbek atan' müdür Meclis gündeminde184 izlenme
Vatandaşlar tepkili: "Ülke ekonomisi batmak üzere olan bir gemi. Eskiden 1 kilo aldığımız paraya şimdi 1 adet alıyoruz"29 izlenme
Rektöre zekat parasıyla lüks makam arabası satın alındı!315 izlenme
Sahte diploma çetesinde kod isim kullanan 3 kişiden 2’si belirlendi20 izlenme
Eski AKP’li vekil "Kayyum atamalarında sıra Mansur Yavaş’ta olabilir"196 izlenme