Yılın ikinci yarısı yaklaşırken gözler asgari ücrete yapılması muhtemel ara zamma çevrilmişti. Geçim sıkıntısı her geçen gün artarken, Ankara kulislerinden gelen son bilgiler açlık sınırının altında yaşayan dar gelirliyi hayal kırıklığına uğrattı. İktidar cephesinden sızan bilgilere göre, mevcut ekonomik tabloda asgari ücrete herhangi bir ara zam yapılması planlanmıyor.
Gazeteci Hilal Köylü'nün YouTube kanalında aktardığı kulis bilgilerine göre, AKP yönetimi temmuz ayında asgari ücrete ek zam yapılmasına sıcak bakmıyor. Kararın gerekçesi olarak ise mevcut ekonomik koşullar. Asgari ücrete yıl ortasında herhangi bir ara zam yapılmayacağı konuşuluyor.
Bu gelişme, yüksek enflasyon ve temel ihtiyaç maddelerine gelen sürekli zamlar nedeniyle geçim mücadelesi veren milyonlarca çalışanı derinden etkiledi. Ocak ayında yapılan zam kısa sürede erirken, temmuzda iyileştirme yapılacağı yönündeki beklentiler de boşa çıkmış oldu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, asgari ücrete zam için henüz erken olduğunu söyleyerek beklentileri törpülemişti. Işıkhan, "Asgari ücretle ilgili bir ara zammı konuşmak için çok erken. Zamanı geldiğinde gerekli değerlendirmeyi yaparız" ifadelerini kullanmıştı.
Sözcü
Boğaziçi Üniversitesine konuşmacı olarak getirilen Nurettin Yıldız'ı protesto eden öğrenciler, müdahale edilerek salondan çıkarıldı108 izlenme
Vicdanları kanatan olay Meclis’in gündemine geldi, Cumhur İttifakı yine reddetti23 izlenme
Son dakika! Levent Göktaş, Necip Hablemitoğlu cinayet zanlısı olarak Bulgaristan'da yakalandı32 izlenme
CHP'li Özgür Özel'den Bakan Dönmez'e zehir zemberek sözler! 'Sizde şu kadar onur varsa istifa edin'40 izlenme
Erdoğan emekliye hüsran haberi verdi26 izlenme
Fındık alım fiyatına tepkiler sürüyor: Bir üretici daha ağaçlarını kesti24 izlenme
Elbistan'da yüzlerce enkaz kaldırılmayı beklerken, Belediye binası içindeki resmi evraklarla birlikte apar topar yıkıldı!45 izlenme
PKK 29 yıl önce babasını öldürmüştü: Oğlu CHP'den belediye başkanı oldu!30 izlenme
AKP'li vekiller 'Fındık üreticilerinin sorunları araştırılsın' önergesini, kahkahalar ve alkışlarla reddetti !
‘Erdoğan ateşle oynuyor’
AKP'li Ayvazoğlu'nu arşiviyle yüzleştirdi! "Fotoğraftaki Canan Kaftancıoğlu değil ama bu sensin…"
Eski Ticaret Bakanı Pekcan’ın dezenfektanlarının satışını yapan danışmanın şirketi salgın başladıktan sonra kurulmuş!