Seçim zamanı AKP adına oy toplamaya çalışan Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir, 23 Nisan'da çocuklara gönderilen hediye kolileri içindeki kitapçıkta Aleviliğin ayrı bir din gibi resmedilmesinin, 'halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama' suçunu oluşturduğu gerekçesiye İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.
Özdemir’in avukatı Taha Çalık’ın İBB Başkanı İmamoğlu hakkında hazırladığı suç duyurusu dilekçesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verildi.
Dilekçede İmamoğlu'nun başkanlığındaki belediyenin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hediyesi olarak yüz bin çocuğa hediye paketi gönderdiği hatırlatılarak, İmamoğlu’nun bu durumu "100 çocuğumuza 23 Nisan paketleri ulaşıyor. İstanbul’un çocukları özgür mutlu ve Cumhuriyet ile büyüyecek"" ifadeleri ile şahsi Twitter adresinden duyurduğu belirtildi.
İBB'nin hazırladığı hediye kolisinin içerisinde yer alan çocuklar için özel hazırlanmış kitapçıkta Aleviliği aşağılayıcı nitelikte görsel ve ifadelere yer verildiği öne sürülen dilekçede, kitapçığın bir sayfasında farklı dinlerin temsilcilerinin resmedildiği, İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik olmak üzere üç temel semavi dini temsil eden üç din adamının yanında Alevilik inancını temsil etmek üzere, Aleviliği temsil edebilecek niteliği haiz olmayan sıradan bir kişinin resmine yer verildiği savunuldu.
Dilekçede, kasıtlı bir şekilde kitapçığa konulan görsel ve açıklamaların, Alevilik inancı hakkında yanlış bilgiler içermesinin yanı sıra öğrenme çağındaki çocukların zihinlerinde sakıncalı imgeler uyandırabilecek mahiyette olduğu öne sürüldü.
AKP İÇİN OY TOPLAMAYA ÇALIŞMIŞTI
Özdemir, 24 Haziran Cumhubaşkanlığı seçimlerinde, "Bu seçim 2023 hedeflerine tüm engellere rağmen yürüme seçimidir. Küresel güçlere, PKK’ya, DEAŞ ve FETÖ’ye karşı dimdik durma, milletin bekası için ’Cumhur’ adında bir olma seçimidir. Bu seçim ilk olarak Alevi açılımını dile getiren AK Parti’nin Alevi canlara verdiği değerin ve ilginin seçimidir" diye konuşmuştu.
http://www.krttv.com.tr/gundem/turkmenalevibektasivakfibaskanindanimmaogluhakkindah33843.html
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Anıtkabir çevresindeki inşaatlara dair açıklama33 izlenme
Çocuk parkı gitti şezlonglar geldi!7 izlenme
200 TL ile hangi yemekler alınamıyor?21 izlenme
Sabah yazarı açıkladı: Emekliler ne kadar zam alacak?88 izlenme
Bilim Kurulu üyesi Yamanel’den maske açıklaması46 izlenme
Gara'daki 13 şehit haberinin 2. gününde, sarayda 'Erdoğan'ın da katıldığı' konser düzenlendiği ortaya çıktı!80 izlenme
Halktan tasarruf isteyen saray kendi bol keseden harcıyor: Erdoğan’ın vatandaşa faturası 18 milyar lira!32 izlenme
CHP’den YSK’ya ve başkanına suç duyurusu!577 izlenme
SGK Başkanı’na istifa çağrısı
Trafik polisi 'trafik levhasının arkasına gizlenerek' güya kırmızı ışıkta geçen araçları kaydediyor !
Zam Bekleyen Emekliye 3. İkramiye Gündemde! 5 Bin TL'lik İkramiye Ne Zaman Duyurulacak?
Seçimlerde Sedat Peker'e görev! Karaman'da yapılan baro seçimlerinde Sedat Peker ve Karl Marx'a oy çıktı!