Çalışkan’ın savcılığa verdiği dilekçeyi yayınlayan Özdemir, “Haksızlık karşısında dün de susmadım, bugün de susmayacağımı belirtmek isterim. Halkın derdiyle dertlenmeyen, halkımızın sorunlarını çözmek için çabalamayan her siyasetçiyi dün de eleştirdim, eleştirmeye de devam edeceğim” dedi.
AKP Eskişehir Tepebaşı Gençlik Kolları’nda 20142016 yılları arasında Tanıtım Medya Başkanlığı ve AKP Eskişehir İl Gençlik Kolları’nda 20162018 yılları arasında Sosyal Politikalar Başkanlığı görevlerinde bulunan ve halen AKP'ye üye olan Harun Özdemir, sosyal medya hesabında 8 Eylül’de yaptığı paylaşımda, AKP Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan'ı eleştirdi. Özdemir, paylaşımlarda şunları kaydetti:
"Bölge koordinatörü olduğunuz Eskişehir’de kaç esnafı gezdiniz, kimi dinlediniz? Mevcut il başkanıyla Eskişehir, hüsranı yaşayacak. Görev verildiyse ya layıkıyla yapacaksınız ya da yapmayacaksınız. Partide 20 kişiye konuşup aracınıza binmek Recep Tayyip Erdoğan'ın davasının neresinde var? Ben gibi nice dava insanlarına iftira atıp partiden uzaklaştıran, soğutan Zihni Çalışkan şahsı, o koltuğunda rahat oturamayacaksın. Bu saatten itibaren kimse kusura bakmasın. Recep Tayyip Erdoğan davasını konuşmak davaya zarar vermez. Konuşmak Reis’e zarar vermez. Ağabeyim, ablam, kardeşim, dostum, 15 Temmuz nöbet arkadaşım, kendine gel. Ben ihale almadım, tarla kovalamadım. Milleti icraya vermedim. Kendi cebime akar sağlamadım. Müslümanım diyen, bu partiye oy veren, bu şahsın arkasından yürüyen herkes bu vebalin altındadır."
Harun Özdemir, sosyal medyada hesabında bugün yaptığı açıklamada ise Zihni Çalışkan’ın kendisi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu. Çalışkan’ın savcılığa verdiği dilekçeyi de yayınlayan Özdemir’in açıklaması şöyle:
"Haksızlığı hak zannedenlere karşı hak dava etmek, hakka haksızlıktır. Sosyal medyadan yaptığım eleştirileri kendince şahsına hakaret edildiğini düşünen AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, şahsıma karşılık savcılığa avukatı Pınar Turhanoğlu tarafından şikayette bulunulmuştur. Paylaşımlarımda kendi şahsına bir iftira, hakaret söz konusu değildir. Siyasetçiler, alkışlanmaya alışık olduğu gibi eleştirilmeye de açık olmak zorundadır. 2014'ten bugüne hizmet ettiğimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Halka hizmet hakka hizmettir' anlayışını kendisine benimsemiş bir davada bulunmaktan şeref ve onur duydum, duymaya da devam edeceğim. Haksızlık karşısında dün de susmadım, bugün de susmayacağımı belirtmek isterim. Halkın derdiyle dertlenmeyen, halkımızın sorunlarını çözmek için çabalamayan her siyasetçiyi dün de eleştirdim, eleştirmeye de devam edeceğim."
Dünya Sağlık Örgütü: Gazze'de ölenlerin neredeyse yarısı çocuk25 izlenme
Şehit olmadan önce ailesine ev sözü vermişti, Haluk Levent çadırda kalan şehit ailesi için harekete geçti32 izlenme
AKP hamile kadına şiddetin faturasını sokaktaki adama kesti19 izlenme
Acı bilanço: 2019’da 474 kadın öldürüldü!77 izlenme
İsrail Gazze’ye kara operasyonuna hazırlanıyor: İşte planın detayları30 izlenme
İsrail-Hamas savaşı sırasında Ukrayna'nın ön saflarında neler yaşandı?22 izlenme
Dilipak: Hilafet kaldırılmadı, halifelik yetkisi Erdoğan’da281 izlenme
AKP'li bankamatik kafası böyle birşey 'Türkiye çok ileride, devlet herkese kira parası veriyor, faturalarımızı ödüyor !'518 izlenme
Ekrem İmamoğlu: Bu yönetimden sizi kurtaracağız
Bakanlığa göre ‘okullarda temizlik’ sorunu yok: "Bazı belediyeler sorun varmış gibi yapıyor"
Emine Bulut’un katledilmesine tepki yağdı
İYİ Parti'nin Ankara'daki aday tanıtımında ortalık karıştı! "Kürşad Zorlu istifa, Başkan Mansur Yavaş" sloganları atıldı, Ankara İl Başkanı görevden alındı