CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Sayıştay’ın Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin mevzuata aykırı işlemlerine dair tespitlerini kamuoyuyla paylaştı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Sayıştay’ın Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin mevzuata aykırı işlemlerine dair tespitlerini kamuoyuyla paylaştı. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ortak hizmet projesi bulunmamasına rağmen kiraladığı taşınmazları, TÜRGEV, TÜGVA gibi yandaş vakıf ve derneklere mevzuata aykırı tahsis ettiğini ortaya koyan Sayıştay Raporu’nda yetim ve/veya ihtiyaç sahibi öğrencilerin ücretsiz barınma sorumluluğunun da yerine getirilmediği açığa çıktı. Sayıştay, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Ortak Hizmet Projesi Bulunmamasına Rağmen Kiraladığı Taşınmazları Vakıf ve Derneklere Mevzuata Aykırı Olarak Tahsis Ettiğini ortaya çıkardı. CHP Denizli Milletvekili Sayıştay raporlarında vakıf ve dernek isimlerini açıklanmadığını, sadece T Vakfı diye belirtilen vakfın Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA) olduğunun raporda yer aldığını belirtti.
Yandaş dernek ve vakıfların kiralarını mevzuata aykırı olarak ödeyen Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ödemeler ve aykırılıklar şu şekilde:

BELEDİYENİN TAŞINMAZLARI DERNEK VE VAKIFLARA PEŞKEŞ ÇEKİLMİŞ
Sayıştay’ın raporuna göre Denizli Büyükşehir Belediyesi Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) 01.09.2016 tarihinde aylık 21.250,00 TL bedel ile 1 yıllığına bina kiralamış ve Vakfa ücretsiz olarak tahsis edilmiştir. Ancak 2019 yılının Eylül ayında protokol yapılarak vakfın ödediği kira bedeli güncellenerek belediye tarafından ödenmeye başlanmıştır. 2018 yılı sonu itibariyle belediye tarafından aylık 32.550,00 TL olarak ödenmektedir.
Yine aynı şekilde Denizli Büyükşehir Belediye K Vakfına 15.12.2015 tarih ve 1372 sayılı Büyükşehir Belediye Meclis Kararı ile Vakıf ile Belediye arasında ortak hizmet projesi yürütülmesi hususunda belediye başkanına yetki verilmiş, belediye başkanı da bu yetkisini kullanarak Denizli Büyükşehir Belediyesi adına söz konusu Vakıf ile 26.09.2016 tarihinde protokol imzalanmıştır. protokolün İdarenin yükümlülükleri kapsamında İdare tarafından bina kiralanmış ve Vakfın kullanımına tahsis edilmiştir. Bu bir yıllık süre sürekli olarak yenilenerek devam ettirilmekte 2018 yılında aylık 13.630,00 TL olarak ödenmektedir.
Sayıştay Raporu Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin vakıfların yanı sıra derneklere de mevzuata aykırı olarak taşınmaz kiraladığını ortaya çıkardı. 15.12.2015 tarih ve 1372 sayılı Büyükşehir Belediye Meclis Kararı ile M Derneği ile Belediye arasında ortak hizmet projesi yürütülmesi hususunda belediye başkanına yetki verilmiş, belediye başkanı da bu yetkisini kullanarak Denizli Büyükşehir Belediyesi adına söz konusu Dernek ile 26.09.2016 tarihinde protokol imzalamıştır. Protokol kapsamında bina kiralanmış ve Derneğin kullanımına tahsis edilmiştir. Bu bir yıllık süre sürekli olarak yenilenerek devam ettirilmekte 2018 yılında aylık 14.870,00 TL olarak ödenmektedir.
YANDAŞLARA MEVZUATA AYKIRI ÖDEME YAP AMA YETİM ÇOCUKLAR İÇİN TALEPTE BULUNMA
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Sayıştay Raporuna göre Protokollerde vakıf veya derneklere; öğrenci sayısının %10’una karşılık gelecek şekilde Belediyece yönlendirilen yetim ve/veya ihtiyaçlı öğrencilerin ücretsiz olarak barınma ve iaşesini temin etmek sorumluluğundadır denilmesine rağmen Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından vakıf veya derneklerden böyle bir talepte bulunulmadığını açıkladı. Sayıştayın “Belediyelerin özürlü dernekleri ve kamu yararına çalışan dernekler haricindeki derneklere nakdi yardım yapamayacağı ve sözü edilen bu derneklere yapılacak yardımın da belediye meclisince izin verilen ortak hizmet projeleri çerçevesinde yapılması gerektiğini” hatırlattığını belirten CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ‘Sayıştay raporlarına göre Denizli Büyükşehir Belediyesinin herhangi bir ortak hizmet projesi olmamasına rağmen meclisten alınan genel bir yetki ile ortak hizmet projesi protokolü kapsamında, dört adet binanın kira bedellerini ödemiştir. Ayrıca iki dernek ve iki vakfa ücretsiz bina tahsis edilmiş ve bu binalardan birinin su ve doğalgaz gibi giderlerini karşıladığı tespit edilmiştir. Yandaş vakıflara derneklere hukuksuz bir şekilde kiralar ödenirken, vatandaşın vergileri yandaşlara aktarılırken yetim çocuklarımız, ihtiyacı olan öğrencilerimiz görmezden gelinmekte. Barınma hakları ellerinden alınmaktadır’ dedi.
http://www.krttv.com.tr/gundem/akplibelediyedenyandasderneklerekiyakh26390.html
İmamoğlu ve Yavaş'tan Cumhurbaşkanlığı anketinde dikkat çeken fark! Yüzde 10'a merdiven dayadı20 izlenme
Azerbaycan Ermenistan savaşında en az 55 ölü, çatışma sürüyor!49 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 1.858 yeni vaka tespit edilirken, 7 kişi hayatını kaybetti, 1.511 kişi sağlığına kavuştu!28 izlenme
Menzil cemaati ikiye bölündü, polis kavgaya tutuşan grupları güçlükle ayırdı28 izlenme
AKP'li ilçe başkan adayından kaçak 'Aynalı Çarşı'!292 izlenme
Cem Yılmaz kime oy vereceğini açıkladı30 izlenme
İlaç fiyatlarına yüzde 22 zam geliyor!68 izlenme
Bakan Nebati‘nin AKP’lilere kapalı olarak yaptığı konuşma sızdırıldı! ÖTV artırımına mı gitsek? Kılıçdaroğlu ‘ÖTV indirilecek’ deyince millet araba almamaya başladı'53 izlenme
AKP'de hırsızlık şoku! Diyarbakır İl Başkanı 243 bin TL'yi kendi hesabına aktardı!
Erdoğan’a yeni ‘tek adam’lık yetkisi
Aday gösterilmeyen Mehmet Metiner'den AKP'ye zehir zemberek sözler!
Skandal görüntülere bir yenisi daha eklendi! İl Sağlık Müdürlüğü'nden tarihi geçmiş covid ilaçlarına ilginç açıklama: Güncelleme yapıldı!