RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına katılan AKP Diyarbakır eski Milletvekili Abdurrahman Kurt AKP'nin yerel seçimlerde kritik şehirleri kaybetmesinin sebeplerini değerlendirdi.
Abdurrahman Kurt, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile ilgili kararın, bir boyutuyla seçim arifesinde birilerinin açlık grevi üzerinden provokatif bir ortam yaratma çabasının önüne geçmek diğer bir boyutuyla ise, gerginlik oluşturmamak ve süreç içerisinde sertliğin tarafı olarak görünmemekle ilgili bir karar olduğunu söyledi.
Kurt, "AK Parti kendi Kürt seçmenini kaybediyor, gidip HDP'nin Kürt seçmeninden medet umar duruma düşüyor. Asıl üzücü olan bu" açıklamasını yaptı.
'ONLAR KAZANMADI AK PARTİ KAYBETTİ'
'Seçimi HDP kazandırdı' tezine katılmadığını belirten Kurt, "HDP'nin Kürt seçmeni tek başına buna yetmiyor. AK Parti'nin kendi Kürt seçmenindeki kırgınlığı anlamasında problem varsa, gidip buna rağmen başkasının kapısındaki kürdün oyunun dilenciliğine düşerse bu yanlış olur. Kürdü sadece HDP ile eşleştiren bir yaklaşım içerisinde hakeret eden bir camia var. Ben böyle düşünenelerden değilim. AK Parti'nin kritik noktası, kendi oylarını toparlayamıyor olması. Bu seçimi CHP, HDP, İYİ Parti ittifakı iyi götürmedi, AK Parti kötü görtürdü. Aslında AK Parti kaybetti, onlar kazanmadı" dedi.
AKP'nin kritik noktalarda seçimi kaybetmesinin sebeplerini de sıralayan Abdurrahman Kurt, "AK Parti kadrolaşmayla ilgili kendi dünyasının, kendi gerçeklerinin, kuruluş felsefesinin dışında bir yönelime gitti. Bu parti kurulurken kollektif bir akıl partisi olarak kuruldu. Şimdi gittiğimiz nokta 'one man show'. Toplum bundan rahatsız. Bütün iyilikler bir kişiye, bütün kötülükler herkese şeklinde bir yaklaşıma dönüştürüldü. AK Parti'ye sonradan girip nemalanan bir kesim oluştu. Bu kesim işi, eski, gerçek AK Partililer orada olamasın diye alabildiğine paralı tetikçiliğe döktü. Bunlar hayatın gerçekleri, bunu görmek lazım" diye konuştu.
'BİR YERDE PATLAYACAKTI, BURADA PATLADI'
Türkiye'de muhalefet boşluğu olduğunu ve hala AKP'nin alternatifi bir yapı oluşmadığını söyleyen Kurt, "AK Parti buna rağmen birçok seçimde başarı elde etti. Muhalefetsizlikten kaynaklı başarı, bütün yanlışların üzerini örter hale geldi. Bu bir yerde patlayacaktı, burada patladı." açıklamasını yaptı.
Abdurrahman Kurt, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan ile görüşüp görüşmediğiyle ilgili olaraksa, "Hepsiyle görüşüyoruz. Ama bu partileşme maksadıyla görüştüğümüz anlamına gelmiyor. Seçimde Binali Bey'e destek verdim, yine ona destek vereceğim. Ama bunlar da bizim camiamızın insanları. Ben, tetikçiler gibi herkese düşman atışları yapanların safında değilim. Hala mevcutlar içinde en iyi partinin AK Parti olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
AKP'den beklediği oranda yanlıştan dönüş işaretleri görmediğini de söyleyen Kurt, "Toparlanır mı, bunu hep beraber göreceğiz. Ama toparlanmazsa yine kaybedecek olan Türkiye olur. CHP, HDP, İYİ Parti ittifakı veya Saadet Parti'si bu boşluğu doldurmuyor. Bu yüzden AK Parti yanlışta ısrar etme lüksünü çok fazla kullanıyor" dedi.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/politika/akplieskivekildensertelestiritoplumrahatsizh128700.html
Son seçim anketinden Erdoğan'a kötü haber!18 izlenme
Merkez’i yönetenlere milyonlarca lira maaş!31 izlenme
Kuzey Kore, Rusya ile savunma işbirliğini daha da genişletmek istiyor28 izlenme
Ümraniye'de gerçekleşen Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı!40 izlenme
Diyarbakır'da çevik kuvvet servisine bombalı saldırı: 9 yaralı45 izlenme
Bahar-Nihal Candan kardeşlerin tutukluluğuna itiraz!35 izlenme
TÜGVALI yönetici Gazze’ye bomba yağarken mekân kapatıp dansöz oynattı52 izlenme
Küçük çocukların ‘Biz Atatürk çocuklarıyız’ performansı beğeni topladı39 izlenme
BionTech aşısının ikinci dozunu olmayı bekleyenlere bu mesaj gönderildi!
Sosyal medya bilançosu: Son bir haftada 266 kişiye yasal işlem
Erdoğan Mansur Yavaş'ı hedef aldı! "Bu zatın zaten seçim öncesi veya sonrası ne olacağı belli değil"
Meğer bizim milletin karnı TOGG’muş