İstanbul’daki AKP’li Sancaktepe Belediyesi tartışma yaratan bir karara imza attı. Sancaktepe Belediye Meclisi’nde AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilen tahsis ve imar planı değişikliği kararına göre, Birlik Cem Evi Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği isimli bir dernek Sancaktepe Belediyesi’nden cemevi inşa etmek için arazi talep etti. AKP’li Belediye ise Hilal Mahallesi’nde 675 metrekare büyüklüğündeki bir araziyi cemevi yapımı için tahsis etme kararı aldı.
BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre; ancak, tahsis edilen arazinin hemen yanındaki alan 5 bin 230 metrekarelik alana ise cami yapılması planlanıyor. Arazi, imar planlarında da “dini tesis alanı” olarak geçiyor.
BU BİR FETÖ PROJESİ
CHP'li belediye meclisi üyeleri tahsis ve imar planı değişikliği kararına ret oyu kullandı.
CHP Grubu ret oyu kullanmalarının gerekçesi ise şu şekilde açıkladı:
“Cemevi yapımı için tahsis edilen arazinin cami projesi yapılması planlana arazi ile yan yana olması ve bunun da bir FETÖ projesi olması nedeniyle ret oyu kullanıyoruz. Ayrıca yan yana inşa edilecek iki ibadet alanın ibadet eden cemaatler için sorun yaratabilir.”
YER BULAMAMIŞLAR
Belediyeden cemevi yapımı için arazi tahsisi talebinde bulunan Birlik Cem Evi Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Belediyenin cemevi yapımı için uygun bir alan bulamadığı gerekçesiyle cami yapılması planlanan arazinin yanındaki alanı tahsis ettiği” ifade edildi. “Bizler de böyle olsun istemezdik” denilen açıklamada, “Cemevi olarak kullandığımız mevcut alanda kiracıyız ve Sancaktepe Belediyesi de bize bir alan tahsis ederek destek oldu” denildi.
ÇATIŞMA UYARISI
En köklü ve büyük Alevi derneklerinden biri olan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin (PSAKD) Genel Başkanı Gani Kaplan ise “Cami yapılacak alanın yanına cemevi inşa edilmesinin doğru olmadığını” belirterek şunları söyledi:
“Daha önce de Ankara'nın Mamak ilçesinde, nüfusunun tamamına yakını alevi olan Tuzluçayır semtinde bir FETÖ projesi olan camicemevi hayata geçirilmeye çalışılmıştı. Büyük bir mücadelenin ardından da bu projeyi rafa kaldırmak zorunda kalmışlardı. Bu mücadeleler esnasında birçok yurttaş yaralandı veya sakat kaldı. AKP’li Sancaktepe Belediyesi’nin yapmak istediği proje daha önce de denendi ve başarılı olamadılar. Sancaktepe’de de böyle bir projeye gerek yok. Herkes kendi alanında ibadetini yapsın. Mamak’ta olduğu gibi bir çatışmayı hortlatmasınlar. AKP'li belediyenin yaptığı çok tehlikeli bir şey.
NEDEN BU ARAZİ?
Bizim ibadetimizin olmazsa olmaz parçası sazdır. Yan tarafta cami varken cemevinde sazlı sözlü ibadet nasıl olacak? Yandan taraftan gelecekler ve ‘müziği kes’ diyecekler. Burada şunu sormak lazım; neden bu arazi tahsis edildi? Sancaktepe’de başka boş arazi mi yoktu? Zaten yüzyıllardır Aleviler asimile edilmeye çalışılıyor. Zorla alevi köylerine cami yapılması, alevi dergâhlarının işgal edilmesi ve cami olmayan alevi köylerine hoparlör koyarak ezan okutulması da bunun örnekleri.”
Trump'ın bombaları bile yıkamaz: İşte İran'ın az bilinen en derin nükleer tesisi19 izlenme
Fay hattı üzerinde Amerikan şirketi köyde AKP'li vekilin madeni! Dört il ayağa kalktı18 izlenme
Bütün dünyanın izlediği seçimi onlar da kaybetti... Kim bu Viktor Orban'ı deviren Peter Magyar?16 izlenme
DSP’nin belediye başkanı adayının evinden 15 kamyon çöp çıktı30 izlenme
Prof. Dr. Naci Görür’den Denizli depremi sonrası kritik uyarı: "Bölge aktif ve geriliyor!"64 izlenme
Mobil tarifelere yüzde 52.5 zam!48 izlenme
Polise hakaret eden AKP’li vekilden ‘pes’ dedirten açıklama!60 izlenme
AKP'den geri vites! Yolsuzluk iddiaları ile gündeme gelen adayı geri çektiler!43 izlenme
Dünya Muharrem İnce’yi böyle gördü… Adını ‘EEN-Jeh’ diye duyurdular
AKP, ABD'deki altınları neden çekti?
AKP’nin Türkan Saylan düşmanlığı İBB meclisinde gerginlik yarattı! 'AKP çoğunluğu olduğu sürece Türkan Saylan gibi bu toplumu bölen kişilerin isimleri bir yerlerde yaşatılmayacaktır'
RTÜK'ten KRT, TELE1, Flash Haber ve Halk TV'ye yine ceza geldi