Borsa İstanbul Pay Piyasası’ndaki bazı işlemlerde piyasa dolandırıcılığı yapıldığı iddiaları üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, 20 Mayıs'ta 7 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilere “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “piyasa dolandırıcılığı” suçlamaları yöneltildi.
Ankara, Şanlıurfa ve İzmir’de yürütülen operasyonlarda, gözaltı kararı verilen isimler arasında eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü ve AKP’li eski milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun eski eşi Ünsal Ban da yer aldı. Ban, Fethiye’de yakalanarak İstanbul’a götürülmek üzere gözaltına alındı.
Yunanistan’a kaçma hazırlığında olduğu iddia edilen Ban’ın, operasyondan önce bilgi sızdırıldığı ileri sürüldü. Ban’ın Ankara’daki evinde bulunamadığı belirtildi.
NTV'nin haberine göre; dün adliyeye sevk edilen Ünsal Ban, Ünal Ban ve Ahmet Karakaş tutuklandı.
Soruşturmanın merkezinde yer alan Ünsal Ban, 2022’de kara para aklama iddiasıyla tutuklanmış, 2023’te serbest bırakılmıştı. Adı, dönemin SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve dönemin AKP milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile birlikte rüşvet iddialarına karışmıştı.
Sedat Peker, bu isimlerin yatırımcı Mine Tozlu Sineren’den 12 milyon TL rüşvet istediğini öne sürmüş, ardından Ban’ın çektiği bir video da kamuoyuna yansımıştı. Olayların ardından Ban ve Taşkesenlioğlu boşanmış, Ban hakkında kişisel veri paylaşımı ve kara para aklama suçlamalarıyla soruşturmalar açılmıştı.
Manipülatif işlemlerle ilişkili olduğu belirlenen diğer isimler ise Ahmet Karakaş, Erdal Pamukçu, Eray Aktay, Mürsel Pamukçu, Ünal Ban ve Hüseyin Kısak. SPK, 24 Temmuz 2024’te bu kişilerle birlikte Dentak Eğitim adlı şirketin de 2 yıl boyunca borsada işlem yapmasını yasakladı. Şüphelilerden Eray Aktay’ın yurt dışında olduğu öğrenilirken, geri kalan kişilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.
'Milli İrade' gasp edildi, CHP'li Menemen Belediyesi tekbir sesleri ile AKP'ye teslim edildi!65 izlenme
McKinsey kozmik odaya girdi!189 izlenme
Üsküdar’da sayım bitti, AKP'ye kötü sürpriz! CHP'ye eksik, AKP'ye fazla oy yazılmış!3559 izlenme
Twitter’dan Devlet Bahçeli’ye kısıtlama!93 izlenme
AP haber ajansından dikkat çeken 'Sedat Peker' analizi: Türk milletini etkisi altına aldı58 izlenme
AKP'li ismin bu sözleri çok konuşulacak: "AKP içinde Ekrem İmamoğlucular var"11 izlenme
Patronları Malta'dan vatandaşlık alırken, Akbank çalışanları böyle kovuldu!3115 izlenme
Dar gelirlinin temel besiniydi, maalesef o da lüks oldu! Milletvekili acı gerçeği sesi titreyerek açıkladı20 izlenme
Gazeteci Hilal Köylü'den asgari ücretliyi üzecek kulis: "İktidar kulisleri 'Olmuyor, yapamayacağız, zam gelmez...' Böyle bir durumla karşı karşıya..."
Gülşen'in 4 ay önceki sözleri gündem yapıldı ve şarkıcı tutuklandı. Sedat Peker'in tüm iddiaları unutturuldu!
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un kardeşinin FETÖ'den yargılandığı ortaya çıktı: Tam bin 454 kez Bylock'a giriş yapmış!
Seçimden sonra kredi kartına ayar geliyor