Uzunca bir süre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en yakınındaki isimlerden biri olan Prof. Dr. İzzet Özgenç, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muharrem Akkaya'nın açıklamalarını değerlendirdi.
Akkaya, Erdoğan'ın üçüncü kez aday olup olmayacağına dair 'kendince' bir çalışma yaptırdığını ve anayasa hukukçusu olan güvendiği bir arkadaşıyla gerçekleştirdiği istişare sonucu bir kanaat edindiğini söylemişti.
Özgenç, Akkaya'nın 'görevinin gereklerine aykırı olarak kamuya yaptığı açıklamalar dolayısıyla bir an evvel bu kurumdaki görevinden ayrılması, hatta alınması gerektiğini' söyledi: "Bir kamu görevlisi, mensubu olduğu kurumun güvenilirliğini sarsacak davranışlarda bulunamaz."
'BUNU İZZET HOCA GÖRDÜ MÜ?'
Erdoğan’ın geçmişte Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) bir kanun, bir yasa tasarısı getirilmeden önce mutlaka bakanlarına "Bunu İzzet Hoca gördü mü?" diye sorduğu biliniyor. Özgenç, yeni Türk Ceza Kanunu'nun da mimarlarındandır.
KRT
Okul müdürü akrabaları enkazda olan öğretmeni işten çıkardı! MEB okulları tatil etmişti öğretmenleri işe çağırdı35 izlenme
DNA işlemleri tamamlanan Cem Garipoğlu tekrardan gömüldü18 izlenme
Eskişehir'de ruhsatsız işyeri kapatılan Afgan, zabıta araçlarının lastiklerini kesti18 izlenme
Tarım Bakanı müjde olarak duyurmuştu: Çiftçi o desteklerden yararlanamıyor!27 izlenme
Erdoğan’dan 'Konuşurum' demeye getiren Ahmet Davutoğlu’na 'Memleketi ateşe atma !'278 izlenme
Elektrik fiyatı neden düşmüyor?169 izlenme
İYİ Partili Başkan, toplu taşıma aracı almak için makam araçlarını satışa çıkardı!120 izlenme
Temel Karamollaoğlu: Millet bu gidişe dur diyecek, en az yüzde 60…350 izlenme
Mansur Yavaş'tan 'Boğaziçi’nde Kâbe’ye hakaret edilirken sesiniz çıkmadı' diyen AKP'li meclis üyesine ayar! 'Kendinizi Allah'ın yerine koymayın!'
SAMER araştırması: Güneydoğu'da AKP düşüyor, İnce yükseliyor
Asırlık camiyi yıkıp otopark yaptılar!
"Ben ekonomistim Kılıçdaroğlu vergi memuru" demişti, 1 yılda etiketleri bu hale getirdi!