İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasına ilişkin, Almanya Dışişleri Bakanlığından açıklama yapıldı.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, İmamoğlu’nun yargılanması sürecinde hukuk devleti ilkelerine uyulması gerektiğinin altı çizildi.
Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
''İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve önde gelen muhalif siyasetçi Ekrem İmamoğlu'nun hapse atılması Türkiye demokrasisi için ciddi bir gerilemedir. Siyasi rekabet mahkemeler ve cezaevleri üzerinden yürütülmemelidir. İddiaların mümkün olan en kısa sürede şeffaf bir şekilde açıklığa kavuşturulmasını ve hukukun üstünlüğü ilkelerine dayalı bir yargılama yapılmasını bekliyoruz.
Aynı durum tutuklu protestoculara yönelik suçlamalar için de geçerlidir. Hukukun üstünlüğü ve demokratik ilkelere riayet, gerek ikili düzeyinde, gerekse Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki ilişkilerde Türkiye ile ilişkilerimizin temel bir unsuru olmaya devam etmektedir."

halktv.com.tr
Atatürk Orman Çiftliği'nin içler acısı hali...114 izlenme
39 milyon vatandaş kredi borcuyla boğuşuyor26 izlenme
Afganlar güle oynaya Türkiye’ye geliyorlar! Bu rahatlıkları nereden geliyor? Geçiş garantisi mi verildi?43 izlenme
CHP'den AKP dönemine ait intihar raporu: "Geçinemiyorum" diyen binlerce kişi canına kıydı38 izlenme
İBB metro sabotajcıları için harekete geçti: Suç duyurusunda bulundu27 izlenme
Vergi, ceza ve harçlara yüzde 36,20 zam!54 izlenme
CHP'li Başarır'dan İstanbul Havalimanı hakkında flaş iddia! "3,5 milyar euro'yu bulduk"36 izlenme
Özel okul ücretlerinin zam hesabı değişti! İşte yeni formül26 izlenme
Rizeli emekli hafız Erdoğan'ın uykularını kaçıracak: "Ben emekli bir hafızım, herkes ceplerini doldurdu, 'bir yüzüğüm var' dedi dünya onun oldu"
CHP'li Karabat'tan skandal Büyükçekmece iddiası: Başakşehirli futbolcular dikkat etsin!
Hipertansiyon Tanısı nasıl konur? Belirtileri Nelerdir? Nasıl Tedavi Edilir?
Ziraat Bankası'nda skandal! Araçlar başkanın şirketinden krediler bankadan!