Anayasa Mahkemesi, ABD ile Türkiye arasında gerginliğe neden olan Rahip Andrew Craig Brunson'la ilgili başvuruyu sonuçlandırdı.
Yüksek mahkeme, tutuklamanın hukuki olmaması ve tutukluluğun makul süreyi aşması dolayısıyla kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğne ilişkin iddiaların süre aşımı nedeniyle kabul edilemez olduğuna oy birliğiyle karar verdi.
Anayasa Mahkemesi ayrıca, konutu terk etmeme şeklindeki adli kontrol tedbirinin hukuki olmaması dolayısıyla kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğne ilişkin iddianın da açıkça dayanaktan yoksun olması nedeniyle kabul edilemez olduğuna karar verdi. Mahkeme bu karara da oy birliğiyle imza attı.
HÜKÜM GİYMESİNE RAĞMEN SERBEST BIRAKILDI
Amerikalı Rahip Brunson yaklaşık 30 yıldır yaşadığı Türkiye'de, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin ardından tutuklanmıştı. Türkiye, ABD'de yaşayan terör örgütü FETÖ lideri Fetullah Gülen'le takasını talep etmiş ancak Başkan Trump, Brunson'ın serbest bırakılmaması halinde yaptırım uygulamakla tehdit etmişti. Brunson, 2018’de, teröre destek vermekten 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası almasına rağmen serbest bırakıldı ve ABD'ye döndü.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/anayasamahkemesirahipbrunsonkarariniverdi6200879/
İSMEK ihalelerini 15 yıldır hep aynı holding almış!176 izlenme
800 yıllık türbeyi millet kıraathanesi yaptılar!132 izlenme
Belediyenin AKP’li döneminde sosyal medya fişlemesi! Personel için ‘beğeni’ raporu tutmuşlar41 izlenme
Sedat Peker'i öldürüp suçu Türkiye'ye mi atacaklar?102 izlenme
Narin soruşturmasındaki kritik isim Hediye Güran tutuklandı! İfadesi ortaya çıktı75 izlenme
Ekrem İmamoğlu'nun korumasına tuhaf sorular26 izlenme
70 kişiye mezar olan apartmanın müteahhitinin tahliye edildiği ortaya çıktı32 izlenme
Üstüne 40 kitap yazsa böyle anlatılamazdı: Çiftçinin içler acısı hali böyle gözler önüne serildi63 izlenme
Ne salgın ne mali zorluklar onları durduramadı! Bakın THY'deki müdürlüklere kimlerin yakınları atandı!
Esenyurt Belediyesi'nin depreme hazırlık teklifi AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildi!
Bakan Koca açıkladı: 30.110 yeni vaka tespit edildi, hasta sayısı 506.966’ya, can kaybı da 13.936’ya yükseldi!
CHP İzmir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, MYK’da onaylandı