Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Anıtkabir'e 300 metre mesafedeki 35 bin metrekarelik bölgeye cami yapılacak” iddialarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Belediyenin Twitter hesabında yapılan açıklama şöyle:
* “Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oybirliğiyle alınan karardaki alanın Anıtkabir yerleşkesi ve çevresi ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Cami yapılacak alan Gazi Mahallesi'nde olup, zaten halihazırda yerleşimin olduğu bir bölgedir. Anıtkabir'e olan mesafesi de 300 metre değil, 1 kilometreden daha fazladır.
* İmar planı değişikliği yapılan alanın zemin kotu yüksekliği yaklaşık 856 metredir. Anıtkabir'in bulunduğu alanın zemin kotu ise yaklaşık 906 metredir. Aradaki yükseklik farkı 50 metredir. Anıtkabir'in yapı yüksekliğinin 22 metre olduğu da göz önüne alındığında cami yapılması düşünülen alanda yapılacak yapının Anıtkabir silüetini etkilemeyeceği açıktır.
* Söz konusu alana ilişkin plan değişikliği onay süreci devam etmektedir. İmar planı değişikliği henüz kesinleşmemiştir. Askı sürecinde olan plana yapılacak itirazlar titizlikle değerlendirilecektir. Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetimi, bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve hatıralarına saygılı bir şekilde Ankara'ya hizmet etmeyi sürdürecektir.”
Sözcü
Bütçe görüşmeleri yarın başlıyor: CHP'de Soylu için özel hazırlık41 izlenme
FETÖ okullarına ‘milattan sonra’ da yardım yapmışlar!74 izlenme
TBMM'de milletvekilleri birbirine girdi, yumruklar havada uçuştu!25 izlenme
Güllü'nün mal varlığı ile ilgili dikkat çeken iddia! Ölümünden sonraki hesap hareketleri inceleniyor8 izlenme
İstanbul Üniversitesi Rektörü kaçtı, vekiline imzalattı20 izlenme
Bugün 30 Ağustos… Büyük Zafer’in 96.Yılı kutlu olsun!209 izlenme
Şimşek halka Mehmet Bey’i şikâyet etti15 izlenme
Mesele bu: İşinden başarısız olan dini kamuflaj yapıyor196 izlenme
'Atatürk'ten nefret eden' Esra Elönü'ye soğuk duş!
Eski Avcılar Belediye Başkanı Benli hakkında tahliye kararı... Soylu'nun imzasıyla süreç değişti: "Bir kurban aranmış ve ben seçilmişim"
CHP'li Özel'den Soylu'ya zor soru!
Demirören'e bir kıyak daha! Bahis ve şans oyunlarından alınan vergi düşürüldü